15 maart 2024

Nieuwbouw Rosengaerde bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het nieuw te bouwen zorgcentrum aan de Bronstijd in Dalfsen is bereikt. Donderdag 14 maart zijn rond het middaguur genodigden, medewerkers van Rosengaerde en Kuiper Bouw samengekomen om dit op de plek zelf te vieren.

“Weer een mijlpaal voor Rosengaerde,” noemt Margot Seip, bestuurder van Rosengaerde, dit moment. “Het is de missie van Rosengaerde om ouderen in Dalfsen zo lang mogelijk eigenaar te laten zijn van hun eigen leven. Het nieuwe zorggebouw sluit niet alleen aan op de veranderende behoeftes van de oudere mens, maar ook op die van de huidige maatschappij.”

Het complex is bovengemiddeld duurzaam. Bovendien is het zo ontworpen dat de zelfstandigheid en geborgenheid van de bewoners hand in hand gaan met de hoog complexe zorg die Rosengaerde biedt.

Remco Mensink van Kuiper Bouw opende met de bouwvakkers te bedanken voor hun inzet in weer en wind. Hierdoor ligt de bouw nog steeds op schema. Vanaf 2025 gaat stichting Rosengaerde hier een plek bieden aan tachtig cliënten.

Na het welkomstwoord en confetti was er voor iedereen een warme snack van de SnackJacker.

Bekijk hier een kort filmpje

Meer nieuwsberichten

Wereldgezondheidsdag: Mijn gezondheid, mijn recht

Vandaag is het wereldgezondheidsdag. Al vanaf 1995 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie deze bijzondere dag. De datum staat gelijk met de oprichtingsdatum van de WHO (World Health Organization), door de Verenigde Naties op 7 April 1948. Een dag om stil te staan bij de volksgezondheid in het algemeen. Ieder jaar staat de dag in het teken van…

Lees meer

Ontwapenende documentaire ‘Human Forever’

Op donderdag 29 februari heeft een werkgroep van Samen Vooruit een filmavond georganiseerd in de Stoomfabriek in Dalfsen. De avond werd gesponsord door zorgcentrum Rosengaerde, woonstichting Vechthorst, Bibliotheek Dalfsen en welzijnsorganisatie Saam Welzijn. Bezoekers hebben de documentaire ‘Human Forever’ gezien, een indrukwekkende film over leven met dementie. Na het bekijken van ‘Human Forever’ wisselden bezoekers…

Lees meer

Gotink Catering zet maaltijdservice van Rosengaerde voort

Dinsdag 20 februari jl. tekenden Rosengaerde en Gotink Catering B.V. een intentieverklaring om Tafeltje Dekje per 1 oktober a.s. over te dragen aan Gotink Catering B.V.

Lees meer