Lettertype aanpassen A+ A-
Besmetting met het coronavirus bij Rosengaerde

De gevolgen van het coronavirus worden met de dag ingrijpender. Ondanks de getroffen voorzorgsmaatregelen is er bij Zorgcentrum Rosengaerde sprake van besmetting door het coronavirus. Uiterst zorgvuldig volgen we alle beschermende protocollen op, maar hebben we verdrietig genoeg ook afscheid moeten nemen door het overlijden aan de gevolgen van dit virus.

 

“Het is ongelofelijk triest en verdrietig voor cliënten en hun familie”, zegt directeur-bestuurder Esther Liefers. “In deze tijd zijn besmettingen helaas te verwachten. Natuurlijk zijn we hierop wel goed voorbereid. Diverse preventieve maatregelen waren al even van kracht. Zo hebben wij alle bezoek, dagbestedingen en evenementen in een vroeg stadium geschrapt. Het is ontzettend belangrijk dat we dit doen, maar het is heel verdrietig om te zien dat onze bewoners  waarbij eenzaamheid zo op de loer licht, nu zelfs geen bezoek van eigen familie meer mag ontvangen. Onze medewerkers, die nauw betrokken zijn en voor wie deze situatie ook zeer ingrijpend is, zetten zich maximaal in voor al onze cliënten.”

 

 

Quarantaine afdeling

Direct bij het vermoeden van de mogelijke besmetting heeft Rosengaerde melding gedaan bij de GGD en zijn de protocollen in werking getreden. De betrokken cliënt, de medebewoners op de afdeling en de direct betrokken zorgmedewerkers zijn geïsoleerd in de hoop op die manier verdere besmetting te voorkomen. Dit betekent dat de bovenverdieping van het verpleeghuis nu een quarantaine afdeling is geworden. Alle hygiëne maatregelen zijn verder aangescherpt. De verzorgers van de cliënten dragen beschermende kleding bij de verzorging en behandeling.

 

 

Crisisteam en afstemming in de regio

Esther Liefers: “Die afstemming met elkaar is belangrijk en heel waardevol. Alleen op deze manier kunnen we in een zo vroeg mogelijk stadium passende acties ondernemen die in lijn zijn de richtlijnen van het RIVM en GGD om zo de best mogelijke zorg aan onze cliënten te kunnen blijven garanderen. Omdat de maatregelen door nieuwe inzichten voortdurend aan verandering onderhevig zijn, houden we deze nauwlettend in de gaten”.

 


Testen van medewerkers

Naast de veiligheid van onze cliënten willen wij die ook creëren voor onze medewerkers. Het genomen besluit om medewerkers die werken in het primaire proces te testen draagt  hier aan bij Hiermee hopen we nieuwe besmettingen te kunnen voorkomen en medewerkers bij een eventuele verkoudheid, te mogen laten werken als blijkt dat zij het virus niet bij zich dragen.
Rosengaerde heeft naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM  een stappenplan opgesteld.

 


Begeleiding

Ondanks dat we “gesloten” zijn als huis vinden we het belangrijk dat naasten erbij kunnen zijn wanneer bewoners in de laatste fase van hun leven komen. Daarom proberen we altijd om het contact tussen cliënten en hun familie te realiseren. Bij cliënten in de terminale fase is er de mogelijkheid om twee familieleden te laten waken. In de huidige situatie betekent dit wel dat het steeds dezelfde familieleden moeten zijn en dat zij beschermende kleding dragen.

Voor zowel familie als medewerkers is er begeleiding door de managers, psychologen en/of de geestelijk verzorger.

Ga terug naar de Corona nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home