Lettertype aanpassen A+ A-
Proathuus Rosengaerde officieel geopend

“Geweldig om onze ouders na weken weer te kunnen zien!”

Vandaag is het Proathuus bij Rosengaerde in Dalfsen officieel geopend. Dit werd gedaan door de kinderen van een cliënten-echtpaar van Rosengaerde die vandaag de 86e verjaardag van hun moeder konden vieren.

 

“We vinden het geweldig om onze ouders na al die weken weer echt te kunnen zien en gezellig met elkaar te kunnen praten. Heel fijn om zo onze moeders verjaardag toch nog te kunnen vieren.”

 

Vanaf 1 mei is het Proathuus open voor alle familieleden van cliënten. Hiermee is het na weken weer mogelijk om op bezoek te gaan bij vaders, moeders, broers en zussen.

 

Directeur-bestuurder Esther Liefers: “Wij genieten er enorm van dat cliënten en familie elkaar weer lijfelijk kunnen ontmoeten, dit was de afgelopen twee maanden een groot gemis. Met dit huis voorzien we in een belangrijke behoefte van onze bewoners en hun familieleden nu ze elkaar al zo lang niet kunnen opzoeken. Het is belangrijk om manieren te vinden om deze situatie, die voorlopig nog wel even duurt, zo prettig mogelijk te maken voor onze bewoners. Het Proathuus is bedoeld om het menselijk contact weer op een veilige manier terug te brengen”, vertelt Esther Liefers.

 

Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen bouwde het Proathuus. Ze maakten een uitbouw voor de erker van de Blauwe Bogen, het restaurant van de zorginstelling. Dit is de plek waar het bezoek plaats kan nemen. Gescheiden door een wand van plexiglas, kunnen de deuren van de erker dan opengezet worden zodat cliënten en familie elkaar weer kunnen zien en spreken.

 

Esther Liefers: “Bezoek ontvangen wordt hiermee mogelijk gemaakt. Natuurlijk was beeldcontact al mogelijk door technische hulpmiddelen als de Compaan, maar gesprekken zullen weer veel persoonlijker worden nu we elkaar weer fysiek zien en in de ogen kunnen kijken. Samen met verschillende sponsoren hebben we er een gezellig en warm thuis van gemaakt.”

 

Op dit moment zijn er geen coronabesmettingen meer bij Rosengaerde. “Dit geeft echter geen zekerheid voor de periode die nog voor ons ligt. Wij doen er alles aan om besmetting te voorkomen door ons strak aan alle richtlijnen te houden en te werken met persoonlijke beschermingsmaatregelen voor medewerkers”, aldus Liefers.

 

Wij zijn al onze sponsoren en vrijwilligers ontzettend dankbaar voor al hun harde werk en giften:

  • Bouwbedrijf Bongers
  • Installatiebedrijf Morrenhof-Jansen
  • Schildersbedrijf Eikelboom
  • Wooninrichter Ardesch
  • Bloemist Anne-moon
  • Hoveniersbedrijf Rozengaerde
  • Hesselink Koffie
  • Firma Huuskes
  • Firma Dr. Weigert
Ga terug naar de nieuws pagina

Ga terug naar de Corona nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home