Lettertype aanpassen A+ A-
Proathuus voor Rosengaerde

Op bezoek gaan bij je vader of moeder in het verpleeghuis is voorlopig nog steeds niet mogelijk. Het is begrijpelijk dat de gezondheid van kwetsbare ouderen voorop heeft gestaan in het besluit om deze coronamaatregel te verlengen, maar het is ook een verdrietig besluit. Zorginstelling Rosengaerde laat daarom nu een ‘proathuus’ bouwen dat op 1 mei haar deuren opent.

 

“Met dit huis voorzien we in een belangrijke behoefte van onze bewoners en hun familieleden nu ze elkaar al zo lang niet kunnen opzoeken. Het is belangrijk om manieren te vinden om deze situatie, die voorlopig nog wel even duurt, zo prettig mogelijk te maken voor onze bewoners. Het proathuus is bedoeld om het menselijk contact weer op een veilige manier terug te brengen”, vertelt directeur-bestuurder Esther Liefers.

 

Samen met bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen realiseert Rosengaerde een soort uitbouw voor de erker van de Blauwe Bogen, het restaurant van de zorginstelling. Dat wordt de plek waar het bezoek plaats kan nemen. Gescheiden door een plastic wand, kunnen de deuren van de erker dan opengezet worden zodat cliënten en familie en bekenden elkaar weer kunnen zien en spreken.

 

Esther Liefers: “Bezoek ontvangen wordt hiermee weer mogelijk gemaakt. Natuurlijk was beeldcontact al mogelijk door technische hulpmiddelen als de Compaan, maar gesprekken zullen weer veel persoonlijker worden nu we elkaar weer fysiek zien en in de ogen kunnen kijken. Samen met medewerking van Wooninrichting Ardesch, bloemist Annemoon, Hesselink Koffie, firma Huuskes en de firma Dr. Weigert zullen we er een gezellig en warm thuis van maken.”

 

Op dit moment zijn er geen coronabesmettingen meer bij Rosengaerde. “Dit geeft echter geen zekerheid voor de periode die nog voor ons ligt. Wij doen er alles aan om besmetting te voorkomen door ons strak aan alle richtlijnen te houden en te werken met persoonlijke beschermingsmaatregelen voor medewerkers”, aldus Liefers.

Ga terug naar de nieuws pagina

Ga terug naar de Corona nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home