Lettertype aanpassen A+ A-
Hendry Schipper en ‘zijn’ Rosengaerde

Waar Hendry Schipper in november al in het middelpunt van de belangstelling stond tijdens zijn informele afscheid, is het per 1 februari formeel. Na 31 jaar gewerkt te hebben bij woonzorgcentrum Rosengaerde, is nu zijn prepensioen officieel begonnen. Het is tijd om het stokje door te geven en dat doet hij met een gerust hart. Maar zodra je hem vraagt naar zijn jaren bij Rosengaerde, neemt hij je graag mee naar de afgelopen decennia. ‘Het is bijna de helft van mijn leven, he?’

 

Verhalen genoeg in de koker van Hendry Schipper. Van de dag dat hij solliciteerde tot aan zijn afscheid, hij vertelt er maar wat graag over. Iedereen bij Rosengaerde kent Hendry en op zijn beurt kent hij ook iedereen. Ook buiten Rosengaerde: bij de gemeente, het Sociaal Kernteam, de huisartsen of de zorgboerderijen. Want, zo zegt hij: “Je doet het met elkaar. Samen wil je het beste voor de cliënt.”


Hendry Schipper.

 

Pionieren met Smalbrugge

In de zorg werkte hij zijn hele leven. Als verpleegkundige in het Sophia Ziekenhuis in Zwolle en later in een leidinggevende functie bij Clara Feyoena Heem in Hardenberg. En toen was daar de vacature voor Hoofd Zorg bij Rosengaerde. Schipper solliciteerde en maakte meteen duidelijk dat hij zijn eigen visie had op de zorg. Want eigenlijk was het idee dat het nieuwe Hoofd Zorg diensten mee zou draaien in de zorg, maar dat zag hij niet zitten. “Ik vond dat er een vernieuwingsslag moest plaatsvinden.” Hij werd aangenomen en in zijn rol ontpopte hij zich al snel tot de rechterhand van de toenmalige directeur Smalbrugge. “Ja, we waren beide wel workaholics. We hebben dan ook veel voor elkaar gekregen met elkaar.” Rosengaerde groeide. De grote glazen hal, de Grote Brandkolk, de Kleine Brandkolk, Het Anker in Lemelerveld. Schipper zag het allemaal gebouwd worden. Maar ook op andere fronten ontwikkelde het woonzorgcentrum. “We pionierden door de eerste te zijn die zorg aanbood in aanleunwoningen, na het project MEGASTERK, in samenwerking met wat nu Carinova is.”

 

Voldoening door verbinding

Het moge duidelijk zijn, in samenwerken en verbinden vindt Schipper zijn voldoening. Met voldoening kijkt hij dan ook terug op de jaren in Rosengaerde dat Smalbrugge directeur was. “We waren echt een thuis voor ouderen, door de kracht en toewijding die we allemaal hadden. Dat deden we echt met elkaar. Mét al mijn medewerkers natuurlijk, dankzij hun enthousiasme en inzet kregen we dat soort dingen voor elkaar.” Na Smalbrugge volgden Miep van Es en Esther Liefers als bestuurders, die ook altijd zochten naar verbinding en oog hadden voor de mensen. Nog net heeft Schipper kennis mogen maken met de nieuwste bestuurder Margot Seip. “We hebben elkaar figuurlijk de hand geschud, de samenwerking laat ik nu over aan mijn opvolgers. Margot vind net als ik dat Rosengaerde een prachtige organisatie is, dus dat komt vast dik in orde,” aldus Schipper.

 

Klantadvies

De loopbaan van Schipper nam een afslag na een organisatiewijziging binnen Rosengaerde. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het begon bij Schipper te kriebelen om weer dichter bij de klant te werken. Door bij een andere organisatie een stage te lopen werd dat gevoel bevestigd en maakte hij de overstap. In 2014 ging Hendry Schipper aan de slag bij team Klantadvies, waar hij de jaren tot zijn pensioen vol heeft gemaakt. “Ja, het contact met anderen is waar ik blij van word. In mijn rol als klantadviseur had ik altijd contact met mensen, zowel binnen als buiten Rosengaerde. Je bent een spil in de zorg, daar genoot ik van!” Het verbinden en netwerken hoort ook bij deze rol. Daarnaast bleef Schipper aandacht houden voor het beleid van het woonzorgcentrum. Dat maakte zijn functie als Klantadviseur er eentje die hem paste als een jas.

 

Vernieuwd team

De plek van Schipper in team Klantadvies wordt per februari opgevuld door Geke van Koll. Samen met Irma Albers en Marlies Haarman draagt zij zorg voor het zoeken naar oplossingen van vragen van ouderen in de gemeente Dalfsen. “Ik feliciteer Geke heel graag met deze mooie functie. Ze komt terecht in een leuk team en krijgt alle vrijheid om dingen te organiseren voor bewoners en hun families. Het is prachtig werk!”, aldus Schipper.


Hendry Schipper, hier samen met directe collega Marlies Haarman.

 

Geen vaarwel, maar tot ziens

Voor Schipper eindigt zijn loopbaan op 1 februari. Als mantelzorger zal hij nog regelmatig de deuren van het woonzorgcentrum doorgaan. Zo blijft Rosengaerde nog in zijn leven en dat is prettig. Want verder moet Schipper als gepensioneerde nog een beetje zijn draai vinden. “Wandelen, fietsen, dat doen we wel met mooi weer. Verder ben ik veel aan het opruimen thuis. Je moest eens weten wat ik daar nog heb liggen. Ook veel spullen over mijn tijd bij Rosengaerde, ja…”

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home