Lettertype aanpassen A+ A-
Blog Esther Liefers: pas goed op jezelf en op elkaar

Dag allemaal,

 

Het zijn spannende tijden, het Coronavirus komt steeds dichter bij. De winkels sluiten, reizen naar het buitenland moeten we afzeggen, evenementen zijn afgezegd, sportclubs zijn gesloten en de webwinkels met fitness apparatuur doen goede zaken.

 

Ik maak me zorgen. We maken ons allemaal zorgen; cliënten, medewerkers en familieleden. En dat snap ik, want het is spannend op dit moment. Ook in onze regio zijn er al besmettingen geconstateerd. Des te belangrijker is het dat wij onze kwetsbare cliënten en onze medewerkers goed beschermen.

 

Helaas betekent dit ook dat we heel vervelende maatregelen hebben moeten nemen met pijn in ons hart. Onze vrijwilligers, behalve de maaltijdbezorgers, hebben we moeten vragen niet meer te komen en we hebben moeten besluiten de organisatie te sluiten voor bezoek. We beseffen dat dit een enorme impact heeft op de Dalfser samenleving, op medewerkers maar vooral op bewoners, hun partners, kinderen en andere belangrijke personen in het leven van onze bewoners. We proberen er dan ook alles aan te doen, op creatieve wijze, om het contact tussen bewoners en de mensen die hen lief zijn te blijven stimuleren en onderhouden.

 

Daarnaast werken onze medewerkers enorm hard om het ervaren sociale isolement en de praktische problemen waar bewoners tegen aan lopen zoals; “wie doet nu mijn boodschappen” voor hen op te lossen.

 

Het is zaak om ons gezond verstand te blijven gebruiken, hoe lastig dit ook is want emoties zijn er, die heb ik ook. Mijn werk wordt op dit moment ook beheerst door het Coronavirus, het is mijn eerste gedachte wanneer ik opsta en mijn laatste wanneer ik naar bed ga. Ook bekruipt mij af en toe angst over de gezondheid van de mensen die mij lief zijn; mijn partner, kinderen, vrienden en vriendinnen. Maar als het er op aankomt, probeer ik net zoals ik dat zie bij onze medewerkers gezond verstand te laten overheersen. In het belang van onze opdracht om kwetsbare ouderen te beschermen waar mogelijk.

 

Ik ben enorm trots op de flexibiliteit en de betrokkenheid van onze medewerkers in zorg en welzijn, maar ook in de ondersteuning. Ik ervaar een enorme betrokkenheid en een gevoel van verantwoordelijkheid om met elkaar deze ongewisse crisis door te komen. Het crisisteam komt elke dag bij elkaar, digitaal maar waar nodig ook nog “live” met gepaste afstand. Het team houdt iedereen op de hoogte van ontwikkelingen en de invloed die de maatregelen hebben op alle werkprocessen.

 

Deze crisis is nog niet voorbij. Onze minister president heeft ook in zijn toespraak duidelijk aangegeven dat het tijdspad nog ongewis is. En toch, eens komt de tijd dat we hier op terug kunnen kijken en tegen elkaar kunnen zeggen: “weetje nog” en “het was toch wat”. Gisteren heb ik, net zoals velen in Nederland, hard voor jullie geklapt. Ik wens iedereen heel veel sterkte en wil jullie graag bedanken voor alles wat jullie doen. Morgen wacht jullie daarom wat lekkers. Ik wil eindigen met de woorden van Mark Rutte, want beter dan dat hij gedaan heeft kan ik het niet verwoorden; ik reken op jullie, pas goed op jezelf en op elkaar!

 

Esther Liefers.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home