Lettertype aanpassen A+ A-
Corona in Rosengaerde

Lange tijd leek de intensiteit van de tweede golf van het coronavirus aan de bewoners van woonzorgcentrum Rosengaerde voorbij te gaan. De laatste maanden van 2020 telden slechts enkele besmettingen. Maar begin januari testte een cliënt op een verpleegafdeling positief. De overige 13 cliënten van dezelfde afdeling werden daarom op zaterdag 9 januari preventief getest. Met als zorgelijke uitkomst dat ook acht van deze cliënten corona blijken te hebben. 

De eerder opgedane ervaring helpt het woonzorgcentrum om tijdens deze tweede golf waar mogelijk de regie beter in de hand te houden. Zo worden uit voorzorg de cliënten van een afdeling waar iemand positief getest wordt preventief getest, ongeacht of zij op dat moment klachten ervaren. De besmettingen bij de acht cliënten van de deze afdeling kwamen daardoor snel aan het licht. Alle acht waren ten tijde van het testen namelijk vrij van klachten en hebben nog steeds milde klachten.

Marieke Postema, kwaliteitsadviseur bij Rosengaerde vult aan: “Het is zorgelijk dat er op deze afdeling zoveel besmettingen zijn. Tegelijk laat de uitslag zien hoe belangrijk het is om preventief te testen. We kunnen nu maatregelen nemen, die we in de eerste golf niet konden nemen. Dat is een belangrijke stap.” Het aangepaste beleid heeft ook tot gevolg dat er andere keuzes gemaakt worden als het gaat om het sluiten van de afdeling of het bezoeken van cliënten. Per besmetting wordt nu besloten of bezoek mogelijk is en of een afdeling tijdelijk gesloten gaat worden. Dit in tegenstelling tot de eerste golf, waar Rosengaerde moest besluiten tot het sluiten van het gehele woonzorgcentrum.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home