Lettertype aanpassen A+ A-
Datalek in communicatieplatform Caren

Gisteren zijn wij door onze softwareleverancier Nedap geïnformeerd over een grootschalig datalek in het communicatieplatform Caren. Daarbij zijn ongeautoriseerd gegevens gedownload die door zorgorganisaties via Caren worden aangeboden. Meerdere zorgorganisaties zijn getroffen door het datalek. Rosengaerde is één van deze organisaties.  

 

Het datalek is inmiddels opgelost. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de gegevens zijn verspreid. Nedap heeft aangifte gedaan en de politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden.  

 

Rosengaerde heeft melding gedaan van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Cliënten en contactpersonen van Rosengaerde zijn geïnformeerd over het datalek en zijn geadviseerd om komende periode extra alert te zijn op mogelijke phishing via post, e-mail, WhatsApp of telefoon.  

 

Uiteraard nemen we de privacy van onze cliënten uiterst serieus en doen we er alles aan om dergelijke beveiligingsincidenten te voorkomen. We betreuren dit incident dan ook ten zeerste en hebben vertrouwen dat Nedap gepaste maatregelen heeft genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.  

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home