Lettertype aanpassen A+ A-
Eerste bewoners verpleeghuis gevaccineerd

Op vrijdag 5 februari heeft Rosengaerde een start gemaakt met het vaccineren van de bewoners van het verpleeghuis, nadat het vaccineren van medewerkers medio januari is gestart. De coördinatie van het vaccineren is in handen van Beleids- en kwaliteitsadviseurs Marieke Postema en Elly Dijk. “Het vaccineren van deze kwetsbare doelgroep is erg belangrijk. We zijn dan ook blij dat we vandaag deze stap hebben kunnen zetten.”

 

De verpleegkundigen Henny Eilert en Janita Petter zijn speciaal getraind en vaccineren de cliënten onder toeziend oog van de verpleegkundig specialist. De eerste vaccinatie is vandaag gezet, de tweede volgt over vier weken. “Bewoners van het verpleeghuis die toestemming hebben gegeven én die recentelijk niet besmet zijn geweest met het coronavirus worden vandaag gevaccineerd,” vertelt Marieke Postema. De bewoners krijgen na hun vaccinatie een gezonde fruitcocktail. “Ja, dat ziet er feestelijk en gezond uit, toch? Het is erg fijn vandaag de eerste bewoners te hebben gevaccineerd, maar we beseffen ook heel goed dat we er nog niet zijn.”

 

Geen verspilling van vaccinaties
Het vaccineren gaat uiterst zorgvuldig bij Rosengaerde. “Vaccins die over zijn worden aangeboden aan cliënten die in Rosengaerde wonen, maar onder de huisarts vallen,” legt Marieke Postema uit. “We doen dit in nauw overleg met de huisarts. Zo zorgen we met elkaar dat er niks verloren gaat. Heel belangrijk!”

 

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home