Lettertype aanpassen A+ A-
Hartenkreet Teun Toebes maakt indruk

Op woensdag 11 mei gaf Teun Toebes twee boeiende lezingen in de Stoomfabriek in Dalfsen. Woonzorgcentrum Rosengaerde had de 22-jarige student zorgethiek uitgenodigd om te vertellen over zijn visie en de strijd voor een betere levenskwaliteit van mensen met dementie. De visie van Teun Toebes sluit goed aan op de visie van Rosengaerde, waarin eigen regie en positieve gezondheid centraal staan. De lezingen bleken een schot in de roos, Teun wist met zijn verhaal de bezoekers te prikkelen en inspireren.

 

Medewerkers van Rosengaerde en genodigden van bijvoorbeeld zorginstellingen uit de regio kwamen naar de Stoomfabriek in Dalfsen om te luisteren en in gesprek te gaan met Teun Toebes. Toebes is zelf verpleegkundige en heeft anderhalf jaar geleden de keuze gemaakt vrijwillig te gaan wonen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Door zijn ervaringen te delen met bijvoorbeeld zijn collega’s uit Dalfsen, laat hij zien hoe we het beeld van dementie zouden moeten aanpassen en hoe we op soms zeer eenvoudige wijze de zorg voor mensen met dementie kunnen verbeteren. “De dialoog met Teun brengt ons weer bij de kern, namelijk menselijke zorg,” vertelt bestuurder Margot Seip van Rosengaerde. “Teun stelde prikkelende vragen aan de mensen in de zaal en gaf tal van voorbeelden hoe je met kleine stapjes een groot verschil kunt maken in het leven van mensen met dementie.”

 

De medewerkers van Rosengaerde en de andere bezoekers waren stuk voor stuk onder de indruk van de kijk van Toebes op de gezondheidszorg en zijn drive om een verandering in Nederland teweeg te brengen. Alle medewerkers van Rosengaerde konden eerder al kennis maken met Teun Toebes, zij ontvingen namelijk zijn eerste boek Verpleegthuis, dankzij een bijdrage van de Stichting Vrienden van Rosengaerde.

 

Beeldmateriaal door Kofflard Fotografie.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home