Lettertype aanpassen A+ A-
Informatievoorziening over corona afgestemd op cliënt en bewoner

Rosengaerde werkt dagelijks aan een zo goed mogelijke zorg voor haar bewoners en cliënten. Hun gezondheid en welzijn staan altijd voorop. Het coronavirus houdt Nederland nog altijd in zijn greep. Dit kan vragen en onzekerheden opleveren bij cliënten, familieleden, vrienden en dorpsgenoten.

 

Informatievoorziening passend bij eigen situatie

Heeft u een familielid, vriend(in) of kennis die woont in Rosengaerde of zorg afneemt bij Rosengaerde? Dan is het goed om te weten dat Rosengaerde haar cliënten en bewoners altijd zo snel mogelijk informeert bij een verandering van de stand van zaken. Is er geen bericht, dan mag u er vanuit gaan dat de situatie veilig is. Is er sprake van een besmetting op de afdeling, dan ontvangt u zo snel mogelijk bericht waarin we informeren over nieuwe maatregelen en de duur hiervan. Rosengaerde bekijkt elke situatie apart om de maatregelen zo goed mogelijk af te stemmen. Hierbij houden we uiteraard rekening met de privacywetgeving.

Omdat de actuele situatie snel kan veranderen, kiezen wij ervoor om de focus te leggen op het informeren van onze bewoners, cliënten en hun contactpersonen. Dit betekent dat we op onze website niet de meest actuele status weergeven. Onze focus ligt op de zorg van de mensen.

 

Bezoek

Rosengaerde volgt de dringende adviezen van het RIVM op. Dat betekent dat onze bezoekregels hier ook op afgestemd zijn. Nu de maatregelen per 20 januari 2021 weer verscherpt zijn, betekent dit bijvoorbeeld dat cliënten (tenzij anders geïnformeerd) één bezoeker per dag mogen ontvangen.

 

Vaccinaties

Het vaccineren is inmiddels van start gegaan. De verwachting is dat de eerste cliënten in februari gevaccineerd kunnen worden. Cliënten en hun contactpersonen hebben hierover bericht ontvangen van onze Specialist Ouderengeneeskunde. Cliënten die onder de huisartsen vallen, krijgen via hen bericht.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home