Lettertype aanpassen A+ A-
Pilot Parkinsongroep Dalfsen een succes

In juni startte Interaktcontour in samenwerking met woonzorgcentrum Rosengaerde en Balans Fysiotherapie met een Parkinsongroep Dalfsen. De organisaties kijken terug op een geslaagde pilot!

 

Op drie woensdagen konden inwoners die te maken hebben met Parkinson kennismaken met elkaar, ervaringen delen en onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten of andere passende activiteiten doen. De pilotdagen werden goed bezocht en de reacties van de deelnemers waren positief. Ook leverden de dagen veel informatie op over deze doelgroep over welke vragen en behoeftes er zijn. Wander Kolk, seniorbegeleider bij Interaktcontour, vertelt: “Het belangrijkste is dat de deelnemers de groep als een meerwaarde voor zichzelf ervaren. Daarnaast heeft de pilot ons inzicht gegeven in de ondersteuningsbehoeften van inwoners met Parkinson in de gemeente Dalfsen.”

 

De invulling van de pilot was vooral gericht op eigen inbreng van de inwoners en hun behoeften en wensen. De drie organisaties kunnen gezamenlijk een verlengstuk bieden in de weekinvulling van mensen met Parkinson, van waarde zijn in lotgenotencontact of een actieve inbreng hebben op het gebied van Parkinson gerelateerde klachten. Op dit moment wordt onderzocht of er een vervolg kan worden gegeven aan de Parkinsongroep. Eind augustus volgt uitsluitsel hierover.

 

In de tussentijd kunt u voor vragen of meer informatie contact opnemen met Wander Kolk, seniorbegeleider bij Interaktcontour. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06- 83 66 12 98 of het e-mailadres w.kolk@interaktcontour.nl.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home