Lettertype aanpassen A+ A-
Rosengaerde doet mee aan NLdoet

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de vrijwilligersactie NLdoet. Het doel is om op deze dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat dit met je doet. Dit jaar doet Rosengaerde mee met NLdoet op vrijdag 10 maart! Zin om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan tussen 10.00 en 14.00 uur naar onze locatie in Dalfsen of Lemelerveld. Je bent van harte welkom!

 

Dalfsen (Pastoriestraat 1)

We zetten onze bewoners graag in het zonnetje. En dat nemen we bij Rosengaerde heel letterlijk! Tijdens NLdoet worden de drie tuinen van onze locatie aan de Pastoriestraat in Dalfsen – hopelijk met jouw hulp – onder andere weer blad-, algen- en onkruidvrij gemaakt. Daarnaast heeft de droogte van de afgelopen zomer de tuinen geen goed gedaan. En dat is helaas te zien. Tijd dus voor een aantal nieuwe (vaste) plantjes die onze tuinen en daarmee ook onze bewoners en buurtbewoners zullen opfleuren. Geen groene vingers? Geen probleem! We kunnen ook nog hulp gebruiken bij het schoonmaken van onze buiten beweegtoestellen. Tot slot zijn we op zoek naar spierballen die helpen bij het plaatsen van de tuinstoelen op de terrassen.

 

Lemelerveld (Ankerstraat 47)

Ook in Lemelerveld steken we de handen uit de mouwen. Woonzorglocatie Het Anker is onderdeel van Woonzorgcentrum Rosengaerde en bestaat onder andere uit een prachtige, overdekte binnenplaats: het atrium. Het atrium zorgt voor sfeer en gezelligheid en is een belangrijk onderdeel van Het Anker. Goed onderhoud ervan is dan ook van groot belang. Om de bewoners na de donkere, koude dagen weer uit te nodigen om eropuit te gaan, is een kleurrijk en schoon atrium een mooie eerste stap. En om die reden organiseren we met NLdoet een lenteschoonmaak: Het Anker weer fris en schoon! Het hekwerk van de galerij wordt weer eens flink gepoetst, spinnenwebben weggehaald en de vloeren schoongeveegd. Voor wat kleur en dat echte lentegevoel worden de bloembakken gevuld met bloemrijke planten, waar de bewoners zo dol op zijn.

 

Een divers aantal taken dus, zowel in Lemelerveld als in Dalfsen, waarbij jong en oud kunnen helpen en van harte welkom zijn. Uiteraard zorgen wij voor de nodige schoonmaakmiddelen, handschoenen én lunch! Help jij ervoor zorgen dat onze bewoners weer van het voorjaar kunnen genieten? Kom ons dan helpen. Graag tot ziens!

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home