Lettertype aanpassen A+ A-
Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser organisaties richten zich daarbij op drie verschillende thema’s op het gebied van zorg en welzijn voor senioren. “Onze visie en onze doelen liggen dicht bij die van Saam Welzijn. Dan is het een logische stap om een samenwerking aan te gaan,” aldus Margot Seip, directeur-bestuurder van Rosengaerde. “We versterken elkaar en daar plukken de senioren in Dalfsen straks de vruchten van,” vult Wout Noorman, directeur Saam Welzijn, aan.

 

De twee organisaties hebben samen een bestuurlijk overleg ingericht. Saam Welzijn en Rosengaerde focussen in hun samenwerking op drie thema’s. Het eerste is het bouwen aan een wijkfunctie van Rosengaerde. Het restaurant van Rosengaerde, de Blauwe Bogen, wordt binnenkort namelijk opengesteld voor alle senioren in Dalfsen. Op dit moment is het alleen nog toegankelijk voor eigen cliënten, bewoners en hun familieleden. “Saam Welzijn organiseert natuurlijk ontzettend veel. Onder andere dagbesteding voor niet-geïndiceerden en de ondersteuning van mantelzorgers. Precies wat we voor ogen hebben voor het restaurant in Rosengaerde,” vertelt directeur-bestuurder Margot Seip van Rosengaerde enthousiast. “Natuurlijk kun je het wiel opnieuw uitvinden, maar waarom zou je niet juist profiteren van elkaars kunde en kennis?”
Ook in het aantrekken en binden van vrijwilligers trekken de twee samen op. Beide organisaties hebben een flinke schare vrijwilligers die bijna onmisbaar zijn bij de uitvoer van activiteiten die georganiseerd worden. “Het aantal activiteiten is nu niet zo hoog als voor corona, maar we kijken altijd naar wat er mogelijk is. De hulp van vrijwilligers is in de uitvoering ontzettend fijn en belangrijk!” aldus Wout Noorman.
Het derde thema waar de twee organisaties hun aandacht op richten is de wachtlijsten. “Welk perspectief hebben senioren en wat zijn hun wensen en behoeften?” noemt Wout Noorman. Margot vult hem aan: “We zoeken met elkaar naar de verbinding tussen wonen, welzijn en zorg.” Verdere samenwerking met organisaties uit Dalfsen worden daarbij niet uitgesloten, eerder gestimuleerd. “Organisaties die een bijdrage kunnen leveren, zijn natuurlijk van harte welkom om mee te denken en te doen!”

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home