Lettertype aanpassen A+ A-
Rosengaerde helpt de Herberg

Sinds half juni levert woonzorgcentrum Rosengaerde uit Dalfsen maaltijden aan opvanghuis voor dak- en thuislozen de Herberg in Zwolle. Dagelijks worden er vanuit Dalfsen rond de zestig maaltijden geleverd aan de Nijverheidstraat in Zwolle. Bij de Herberg vindt op dit moment een verbouwing plaats, waardoor de keuken niet gebruikt kan worden. Het mes snijdt letterlijk aan twee kanten, beide organisaties zijn blij met de samenwerking.

 

Rosengaerde in Dalfsen is meer dan alleen een woonzorgcentrum. De organisatie levert naast zorg allerlei diensten en zoekt regelmatig de samenwerking op met andere organisaties om ouderen te ondersteunen bij een goed leven. Rosengaerde heeft onder andere een goedlopende maaltijdservice, waar zeven dagen per week gemiddeld 200 mensen in de gemeente gebruik van maken. Rond het middaguur brengen vrijwilligers de maaltijd aan de deur, bijvoorbeeld bij mensen die niet meer zelf dagelijks kunnen koken. En nu gaan er dus ook maaltijden naar Zwolle, naar het opvanghuis voor dak- en thuislozen. Eerder verzorgde Conrad Catering Compleet de maaltijden, waarbij de eigen keuken van de Herberg werd gebruikt. Joyceline van Ommen-Conrad vertelt hierover: “Maar nu we aan het verbouwen zijn en de keuken niet te gebruiken is, moest er een oplossing komen.” Die is gevonden bij Rosengaerde. “De samenwerking duurt naar verwachting ongeveer een half jaar. Aan het einde van het jaar hopen we dat de verbouwing klaar is en pakken we de draad zelf weer op. We zijn erg tevreden over Rosengaerde, ik hoor veel positieve reacties. Het eten is ook altijd op tijd, goed op temperatuur en de samenwerking met de bezorgers verloopt soepel!”

 

De Herberg neemt warme maaltijden af, Rosengaerde levert desgewenst ook koelverse maaltijden aan cliënten. “Mensen kunnen dan zelf bepalen wanneer ze de maaltijd op willen warmen. Die regie is prettig voor sommigen en het is fijn dat te kunnen bieden,” vertelt Margot Seip, bestuurder van Rosengaerde. “Net als dat iemand bij elke maaltijd de keuze heeft uit verschillende menu’s, aangevuld met bijgerechten of een dessert. Natuurlijk houden we ook rekening met dieetwensen of voorkeuren.” De maaltijdservice van Rosengaerde is er zeven dagen per week, ook kunnen eenvoudig gastmaaltijden besteld worden. Meer informatie is te verkrijgen per mail maaltijdservice@rosengaerde.nl of telefonisch via 0529-432514.

 

Foto: Kofflard Fotografie.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home