Lettertype aanpassen A+ A-
Rosengaerde neemt nieuwe maatregelen Coronavirus

In verband met de snelle verspreiding van het coronavirus en de landelijke maatregelen die ons kabinet gisteren heeft aangekondigd, neemt Rosengaerde nieuwe maatregelen bovenop de bestaande maatregelen om daarmee onze kwetsbare cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen.


Vanaf maandag 16 maart worden de locaties van Rosengaerde gesloten (inclusief het Anker)

Gezien de ervaringen elders met de snelle verspreiding van het coronavirus willen we onze kwetsbare cliënten en medewerkers zo optimaal mogelijk beschermen. Het is onze verantwoordelijkheid om het risico op besmetting te minimaliseren. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze woonzorglocaties niet alleen ’s nachts, maar tijdelijk ook overdag te sluiten. Tevens gaan we in Rosengaerde registeren wie er binnenkomen (dit in verband met mogelijkheid tot brononderzoek bij besmetting). Het registreren vindt niet plaats in het Anker.

Dat betekent dat we u vragen om bij de hoofdingang aan de Pastoriestraat aan te bellen. Daarnaast hebben we besloten om s avonds na 20 uur geen regulier bezoek meer binnen te laten. Op die manier willen we de druk op onze medewerkers zoveel mogelijk wegnemen.

 


Activiteiten bewoners

Gezien het landelijke advies aan kwetsbare doelgroepen om gezelschappen te vermijden, is besloten dat alle geplande georganiseerde uitstapjes voor bewoners tot nader order worden geschrapt. Activiteiten op de locatie waar externen bij betrokken zijn, dus ook optredens van koren etc. worden voorlopig ook afgelast. 

De dagbesteding gaat ook voor externe cliënten vooralsnog gewoon door, mits zij geen klachten hebben. Bij gebruik van ruimtes vindt een scheiding plaats tussen interne en externe cliënten.


Huisartsen

Vanuit Rosengaerde is er collegiale afstemming geweest met de huisartsen, zij geven aan hun visites te beperken om verspreiding tegen te gaan. Zij gaan vragen zoveel mogelijk telefonisch beantwoorden. Dit vraagt van onze verpleegkundigen middels de uitgangspunten van een triage contact te onderhouden met de huisartsen.


Blauwe Bogen

Vanaf maandag 16 maart worden er geen maaltijden meer geserveerd aan cliënten en bezoekers in ons restaurant de Blauwe Bogen. Cliënten die hun maaltijd in het restaurant gebruikten ontvangen de maaltijd vanaf maandag in hun appartement.

Restaurant De Blauwe Bogen blijft (voorlopig) wel open voor koffie en thee maar dan uitsluitend voor cliënten van Rosengaerde. Het winkeltje blijft open voor de cliënten. 


Maaltijd chauffeurs

Uitwisseling van de maaltijden vindt plaats in het pauzeplein en afgifte indien mogelijk aan de deur. Vrijwilligers ontvangen een brief met de nieuwe richtlijnen.


Continu in beweging 

De berichtgeving en maatregelen rondom het coronavirus veranderen continu. We snappen dat er veel op u af komt, maar willen u wel verzoeken om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, om zowel u zelf, maar ook onze cliënten zo goed mogelijk te beschermen. 

Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie m.b.t. dit onderwerp.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home