Lettertype aanpassen A+ A-
Rosengaerde tekent huurovereenkomst nieuw verpleeghuis

De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart aan de hoek van de Kampmansweg en Welsummerweg in Ooster Dalfsen. Op die locatie realiseert KuiperVastgoed een nieuw verpleeghuis voor woonzorgcentrum Rosengaerde. Op donderdag 15 december tekende bestuurder Margot Seip namens Rosengaerde de huurovereenkomst met SAOW Vastgoed BV, onderdeel van KuiperVastgoed.

 

“Met het tekenen van de huurovereenkomst komt het nieuwe verpleeghuis weer een stap dichterbij. Als thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden we graag een prettige woonomgeving. We zoeken daarbij altijd naar een zo goed mogelijk aansluiting op de wensen van de cliënt. Met de bouw van dit nieuwe pand kunnen we dat aan meer Dalfsenaren bieden,” aldus Margot Seip.


Op dit moment biedt het verpleeghuis van Rosengaerde aan de Pastoriestraat plaats aan 57 bewoners, het nieuwe verpleeghuis krijgt een capaciteit van 80 plekken. Het nieuwe gebouw kan meebewegen met toekomstige ontwikkelingen. “Het heeft bijvoorbeeld modernere voorzieningen, ruime centrale ruimtes en een binnentuin voor bewoners en bezoekers,” legt Seip uit. “Het ontwerp hebben we gemaakt in samenwerking met externe partijen, maar ook met onze eigen medewerkers. Zij weten wat voor bewoners prettig is en hoe zij er in de toekomst goed kunnen werken.”

 

De verpleeghuiszorg verhuist met de komst van deze nieuwe locatie naar Ooster Dalfsen. Het huidige woonzorgcentrum blijft gevestigd aan de Pastoriestraat. Met de nieuwbouw van het verpleeghuis komen de huidige verpleeghuisplaatsen beschikbaar voor andere functies. De invulling hiervan is nog niet bekend. De start van de bouw staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023, de oplevering van het nieuwe verpleeghuis voor het derde kwartaal van 2024.

Vorige week hielden Margot Seip, Ramon Derksen (KuiperVastgoed) en Therry Eenkhoorn (PentaRho) een informatiebijeenkomst over het nieuwe verpleeghuis voor toekomstige bewoners, naaste bewoners en andere belangstellenden. De bijeenkomst vond plaats in de Blauwe Bogen, het ontmoetingscentrum van Rosengaerde.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home