5 november 2021

Rosengaerde tekent samenwerkingsovereenkomst voor bouw nieuw verpleeghuis

De zorgvraag groeit de komende jaren, ook in Dalfsen. Om hier goed op voorbereid te zijn, tekende Stichting Rosengaerde op vrijdag 5 november een samenwerkingsovereenkomst met SAOW Vastgoed BV (onderdeel van KuiperVastgoed te Arnhem) voor de bouw van een nieuw verpleeghuis. Het nieuwe verpleeghuis krijgt 80 plekken en wordt gebouwd in Ooster Dalfsen, op de hoek van de Kampmansweg en Welsummerweg.

Margot Seip, bestuurder van Rosengaerde, tekende de samenwerkingsovereenkomst. “We zijn blij dat we vandaag onze handtekening hebben gezet. Een nieuw verpleeghuis past in onze zorgvisie. Het is nodig is om de groeiende zorgvraag op te kunnen vangen. Als thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden we graag een prettige woonomgeving. We zoeken daarbij altijd naar een zo goed mogelijk aansluiting op de wensen van de cliënt. Met de bouw van dit nieuwe pand kunnen we dat aan meer Dalfsenaren bieden,” aldus Seip.

Van 57 naar 80

Op dit moment biedt het verpleeghuis van Rosengaerde aan de Pastoriestraat plaats aan 57 bewoners, het nieuwe verpleeghuis krijgt een capaciteit van 80 plekken. Het nieuwe gebouw wordt dusdanig ingericht dat het kan meebewegen met toekomstige ontwikkelingen. “Hierbij moet je denken aan modernere voorzieningen, maar bijvoorbeeld ook aan de vergroting van centrale ruimtes en de mogelijkheden om te recreëren in de directe omgeving,” legt Seip uit. “Het verpleeghuis wordt duurzaam opgezet, voorzien van klimaatbeheersing en huiselijk ingericht. Het wordt een gebouw voorzien van alle prettige, moderne faciliteiten en vooral een prettige woonomgeving voor onze mensen.”

Overige zorg blijft op zelfde locatie

De verpleeghuiszorg verhuist met de komst van deze nieuwe locatie naar Ooster Dalfsen. Woonzorgcentrum Rosengaerde blijft verder aan de Pastoriestraat gevestigd. Met de nieuwbouw van het verpleeghuis komen de huidige verpleeghuisplaatsen beschikbaar voor andere functies. De invulling hiervan wordt nog onderzocht.

Van ontwerp naar realiteit

Nu de samenwerkingsovereenkomst getekend is, start de ontwerpfase. Een projectgroep gaat aan de slag met het ontwerp. De oplevering van het nieuwe verpleeghuis wordt verwacht in 2024. “Een mooie stap vooruit,” aldus Margot Seip.

 

Foto: Rosengaerde ontving namens KuiperVastgoed een waardecheque voor een 10-jarige fruitboom, met het idee dat de toekomstige bewoners van het nieuwe verpleeghuis ook letterlijk de vruchten kunnen plukken van de samenwerking tussen Rosengaerde en KuiperVastgoed.

Meer nieuwsberichten

We zijn trots!

Begin van het jaar zijn de externe audits certificering ISO 9001 geweest en we hebben een mooi rapport ontvangen. De auditor heeft gesproken met een cliënt, het management en met verschillende medewerkers van Rosengaerde.

Lees meer

Wereldgezondheidsdag: Mijn gezondheid, mijn recht

Vandaag is het wereldgezondheidsdag. Al vanaf 1995 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie deze bijzondere dag. De datum staat gelijk met de oprichtingsdatum van de WHO (World Health Organization), door de Verenigde Naties op 7 April 1948. Een dag om stil te staan bij de volksgezondheid in het algemeen. Ieder jaar staat de dag in het teken van…

Lees meer

Nieuwbouw Rosengaerde bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het nieuw te bouwen zorgcentrum aan de Bronstijd in Dalfsen is bereikt. Donderdag 14 maart zijn rond het middaguur genodigden, medewerkers van Rosengaerde en Kuiper Bouw samengekomen om dit op de plek zelf te vieren.

Lees meer