Lettertype aanpassen A+ A-
Start Mantelzorgspreekuur Dalfsen

Mantelzorg is iets wat vaak uit liefde voor een ander gedaan wordt. Dankzij de mantelzorger kan een ander zich beter redden, thuis blijven wonen of meedoen aan sociale activiteiten. Het mantelzorgen kan erg intensief zijn en het gaat vaak om langdurige situaties. Saam Welzijn heeft daarom een Mantelzorgspreekuur, bedoeld voor een ieder die zorgt voor een familielid, vriend of buur.

 

Dalfsen

Vanaf september kunnen alle inwoners van de gemeente Dalfsen terecht bij het Mantelzorgspreekuur. In de kern van Dalfsen vindt het spreekuur plaats in ontmoetingsruimte de Blauwe Bogen van woonzorgcentrum Rosengaerde. Alet Lenderink en Janny Velthuis zijn op donderdag van 10.00 uur tot 11.00 uur om en om aanwezig in de ontmoetingsruimte de Blauwe Bogen van Rosengaerde. Inwoners van Dalfsen kunnen dan zonder afspraak bij hen terecht voor ondersteuning, informatie over mantelzorg, een luisterend oor of om contact met lotgenoten te leggen. “Het is ontzettend fijn dat we centraal in Dalfsen deze mogelijkheid kunnen bieden,” aldus Alet Lenderink, werkzaam bij Saam Welzijn. “Nu Saam Welzijn en Rosengaerde ook op dit gebied samenwerken, is het eenvoudig om snel contact te leggen met bijvoorbeeld de collega’s van Klantadvies of een casemanager van Rosengaerde. Zo helpen we de bewoners snel en effectief.” Het spreekuur is bedoeld voor zowel jonge als oudere mantelzorgers.

 

Lemelerveld en Nieuwleusen

Ook in Lemelerveld kunnen bewoners terecht bij het Mantelzorgspreekuur. Janny Velthuis verzorgt dit spreekuur op vrijdag van 10.00 uur tot 11.00 uur in Kulturhus de Mozaïek. In Nieuwleusen loopt het spreekuur al wat langer. Bewoners kunnen hier op dinsdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur terecht in De Olmen.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home