Lettertype aanpassen A+ A-
Stichting Vrienden van Rosengaerde deelt ijs uit

Nu ook Rosengaerde versoepelingen doorvoert op het gebied van coronamaatregelen, was dat voor Stichting Vrienden van Rosengaerde een mooi moment om wat vrolijks en zomers te organiseren. De stichting organiseert en bekostigt al jarenlang extra activiteiten voor bewoners en cliënten van Rosengaerde. Dit keer dus vanwege de versoepelingen, die ook bij Rosengaerde per 26 juni zijn ingegaan. Om stil te staan bij deze positieve stap deelde de Stichting Vrienden van Rosengaerde afgelopen donderdag 1 juli ijsjes uit aan bewoners, vrijwilligers en personeel. En daar werd smakelijk van genoten!

 

Bij de receptie van Rosengaerde, waar de ijskar uitgestald stond, was het een komen en gaan van bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Bertus Paarhuis van de Stichting Vrienden van Rosengaerde schepte daar het ene na het andere bakje vol. Dienbladen met bakjes ijs werden naar de verschillende afdelingen gebracht en ook in de Blauwe Bogen en op de bankjes bij de receptie werd smakelijk genoten van het ijs. ‘Het is ontzettend fijn om zoiets weer te kunnen doen. Je merkt het aan de reacties, het wordt enorm enthousiast ontvangen,’ vertelt Bertus Paarhuis.

 

Versoepelingen

Vanaf zaterdag 26 juni kon ook woonzorgcentrum Rosengaerde verschillende versoepelingen doorvoeren. Versoepelingen, waar een ieder ontzettend naar uit heeft gekeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk weer visite te ontvangen, al adviseert het woonzorgcentrum wel om met maximaal twee bezoekers tegelijkertijd te komen. Ook op het gebied van welzijnsactiviteiten is er weer meer mogelijk. De activiteitenkalender is weer gevuld, waarbij per activiteit meer senioren mogen deelnemen, in gemengde groepen. Aanmelden is voorlopig wel verplicht, zodat per ruimte het maximum aantal mensen niet wordt overschreden. Verder is het in de meeste situaties niet meer verplicht een mondkapje te dragen. Enkel bij het verlenen van zorg binnen de anderhalve meter draagt het personeel nog een mondkapje.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home