Lettertype aanpassen A+ A-
Succesvolle bewonersochtend in het Anker

Afgelopen week organiseerden Rosengaerde en SaamWelzijn een bewonersochtend in het Anker. De bewoners van het Anker, een wooncomplex dat onderdeel is van Rosengaerde, konden er in gesprek met elkaar en de beide organisaties om te bepalen wat zij graag willen doen en organiseren. De samenwerking tussen SaamWelzijn en Stichting Rosengaerde loopt al langer, met dit initiatief wordt de samenwerking in Lemelerveld vormgegeven. 

 

In groepjes werd er door de bewoners gesproken over de mogelijke invulling van een activiteitenkalender. De bewoners gaven aan waar hun behoeftes liggen als het gaat om contact met elkaar en andere mensen uit het dorp. Aanvullend daarop is gekeken welke activiteiten er kunnen worden opgezet. Concreet zijn er al mooie activiteiten op de kalender gezet. Zo wordt er in het Anker een borreluurtje georganiseerd, waarbij de bewoners kunnen genieten van een lekker hapje en drankje. Ook zal er een bloemschikactiviteit op het programma staan en tot slot komt er een spelletjesmoment voor de bewoners. Een mooie aanzet voor meer omgang met en omkijken naar elkaar. In de toekomst wordt er gekeken naar de wens om ook mensen van buiten het Anker te betrekken bij de activiteiten die worden opgezet.

 

Op dezelfde dag als dat de bewoners met elkaar om tafel gingen, zijn ook de vrijwilligers die betrokken zijn bij het Anker bijgepraat over de samenwerking tussen Rosengaerde en SaamWelzijn. De vrijwilligers ondersteunen de activiteiten waar dat nodig is en helpen in het Anker bij bijvoorbeeld de koffiemomenten.

 

Wilt u ook vrijwilliger worden in het Anker? Natuurlijk is uw hulp van harte welkom! Neem contact op via 0529-431541 of via vrijwilligerswerk@rosengaerde.nl.

Ga terug naar de nieuws pagina

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home