Lettertype aanpassen A+ A-
Klachtenprocedure

Als u niet tevreden bent

Bij Rosengaerde doen de medewerkers hun best om ongevraagde zorg optimaal te verlenen. Het kan voorkomen dat er zaken zijn waar u minder tevreden over bent en waar u het graag over wilt hebben. Laat dit ons weten, mogelijk kunnen we onze kwaliteit van de zorg- en dienstverlening verbeteren. Op deze pagina vindt u informatie over de klachtenprocedure van Stichting Rosengaerde. Ook in de klachtenregeling kunt u lezen hoe dat in zijn werk gaat.

 

Iedere cliënt van Rosengaerde heeft het recht om een klacht in te dienen als de zorg of dienstverlening niet in orde is. Dit is bij de wet geregeld: Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

We adviseren om uw klacht eerst met een betrokken medewerker te bespreken. Komt u er samen niet uit, of bent u niet tevreden over de oplossing? Dan kunt u terecht bij onze klachtenfunctionaris voor verdere ondersteuning. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. Bel ons algemene nummer 0529-431541 en vraag naar de klachtenfunctionaris of vul dit formulier in.

 

Wilt u geen ondersteuning van de klachtenfunctionaris of heeft deze onvoldoende resultaat opgeleverd? Dan verwijzen we u naar de externe klachtencommissie. Rosengaerde is aangesloten bij de Regionale Klachtencommissie in Zwolle. U kunt contact opnemen via info@klachtenciezorgzwolle.nl of het telefoonnummer 038-3394291. Wanneer u uw klacht wil indienen bij de externe klachtencommissie, kunt u ook dit formulier invullen en verzenden.

 

Is de klacht niet goed opgelost? Dan kunt u terecht bij de geschillen commissie van Actiz (branchevereniging verpleeghuizen). Dit doet u door een brief te sturen met daarin uw klacht naar Postbus 89, 8260 AB Kampen, t.a.v. de ambtelijk secretaris.

 

Klacht gerelateerd aan Wet Zorg en Dwang

Mocht uw klacht gaan over onvrijwillige zorg (Wet Zorg en Dwang), dan adviseren wij u om contact op te nemen met de cliënt vertrouwenspersoon WZD, Marijke Mulder. Bereikbaar via e-mail M.Mulder@hetlsr.nl of telefoonnummer: 06-15127874.

 

Rosengaerde is aangesloten bij de landelijke externe Klachten Commissie Onvrijwillige Zorg (KCOZ).

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home