Lettertype aanpassen A+ A-
Vrijwilligers

Goede en enthousiaste vrijwilligers vinden is één ding, goede en enthousiaste vrijwilligers behouden is minstens zo belangrijk. Goed vrijwilligersbeleid is daarom van belang.

 

Rosengaerde werkt al jarenlang met vrijwilligers. Zij vervullen een uitermate belangrijke rol in Rosengaerde en Het Anker op diverse plekken en in verschillende teams. Denk bijvoorbeeld aan de zorgteams, de Blauwe Bogen, de maaltijdenbezorging en de Technische Dienst.

 

Rosengaerde hecht een grote meerwaarde aan  de vrijwilligers. Een reden hiervoor is onder meer het vergroten van de mogelijkheid om persoonlijke wensen van cliënten/bezoekers te honoreren zoals bijv. een fietstocht of wandeling maken, of deelname aan activiteiten, binnen of buiten de woonlocatie.

 

Daarnaast staan de persoonlijke wensen van de (aspirant)vrijwilliger centraal. Het uitgangspunt is dat de gevonden vrijwilligersplek ook meerwaarde heeft voor de vrijwilliger. Motivaties voor het verrichten van vrijwilligerswerk kunnen uiteenlopend zijn; Rosengaerde wil daarom een open blik houden en persoonlijke wensen naast de wensen van de organisatie leggen, teneinde een zo goed mogelijke match tot stand te brengen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat Rosengaerde zich positief opstelt om de inzet van vrijwilligers en daarmee het vrijwilligersbeleid succesvol te maken. Daarom wordt gewerkt met een vastgesteld vrijwilligersbeleid en een vrijwilligersovereenkomst.

 

Hierin zijn onder andere de plaats van de vrijwilliger in de organisatie, de taken en verantwoordelijkheden opgenomen. Ook is hierin vastgesteld hoe de begeleiding van de vrijwilliger plaatsvindt. En staan de faciliteiten zoals overleg met vrijwilligers, waardering, scholing en aansprakelijkheid omschreven. Daarnaast heeft ieder team een contactpersoon vrijwilligers, die de belangen van de vrijwilliger in zijn/haar team behartigt. Denk bijvoorbeeld aan de begeleiding van de vrijwilliger op de afdeling.

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home