Lettertype aanpassen A+ A-
Palliatief beleid

Palliatieve zorg is zorg aan cliënten die niet meer beter kunnen worden. Ook in deze laatste levensfase bieden wij de zorg en begeleiding die nodig is. Met aandacht en respect voor iemands persoonlijke wensen.

 

Bijvoorbeeld ten aanzien van zingeving en religie. Deze wensen bespreken we al in een vroeg stadium en leggen we vast in een persoonlijk Thuisplan. In samenspraak met familieleden, de arts en onze medewerkers. En met respect voor de eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid van de cliënt.

 

Sterven betekent afscheid nemen. Rosengaerde is alert op de (directe) relaties van cliënten. De betrokken medewerker houdt in de terminale fase van een cliënt intensief contact met familieleden. Openheid, vertrouwen en warmte zijn kernwoorden in de zorg.

 

We stellen alles in het werk voor een goede laatste levensfase. Met aandacht voor adequate pijnbestrijding, maar ook met respect voor iemands recht om medische behandeling te stoppen. Bij een euthanasievraag handelen we volgens het beschreven euthanasiebeleid.

 

Rosengaerde werkt samen met Stichting Vrijwilligers Terminale Thuiszorg uit Ommen. Vrijwilligers van deze stichting zijn gespecialiseerd in terminale en palliatieve zorgverlening en kunnen bijvoorbeeld waken bij een cliënt. Andere samenwerkingspartners zijn onder meer Thuiszorg Carinova en het Netwerk palliatieve zorg Regio IJssel Vecht.

Het laatste nieuws
Speciale editie Rosenbabbel is uit
De nieuwe Rosenbabbel is uit. Deze keer staat het magazine volledig in het teken vanLees meer...