Lettertype aanpassen A+ A-
Palliatief beleid

Palliatieve zorg is zorg aan cliënten die niet meer beter kunnen worden. Ook in deze laatste levensfase bieden wij de zorg en begeleiding die nodig is. Met aandacht en respect voor iemands persoonlijke wensen.

 

Bijvoorbeeld ten aanzien van zingeving en religie. Deze wensen bespreken we al in een vroeg stadium en leggen we vast in een persoonlijk Thuisplan. In samenspraak met familieleden, de arts en onze medewerkers. En met respect voor de eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid van de cliënt.

 

Sterven betekent afscheid nemen. Rosengaerde is alert op de (directe) relaties van cliënten. De betrokken medewerker houdt in de terminale fase van een cliënt intensief contact met familieleden. Openheid, vertrouwen en warmte zijn kernwoorden in de zorg.

 

We stellen alles in het werk voor een goede laatste levensfase. Met aandacht voor adequate pijnbestrijding, maar ook met respect voor iemands recht om medische behandeling te stoppen. Bij een euthanasievraag handelen we volgens het beschreven euthanasiebeleid.

 

Rosengaerde werkt samen met lokale vrijwilligersorganisaties terminale thuiszorg en is aangesloten bij het netwerk palliatieve zorg NO Overijssel & IJssel Vecht. Rosengaerde werkt met aandachtvelders palliatieve zorg die geschoold zijn vanuit het netwerk palliatieve zorg. Op iedere afdeling is een aandachtsvelder werkzaam.

 

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home