Lettertype aanpassen A+ A-
Vrijwilligers

Ben je op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie? Zet je passie en kwaliteiten zinvol in voor Rosengaerde! Wij creëren graag mogelijkheden voor ouderen die in Dalfsen oud willen worden. We ondersteunen cliënten thuis in hun eigen vertrouwde omgeving. Of als dat niet meer kan, op een van onze woonzorglocaties in de gemeente Dalfsen. Met onze belofte ‘zorgt voor mogelijkheden’ maken we met elkaar graag het verschil.

 

Vrijwilligers zijn naast familie en professionals, een onmisbare schakel in deze belofte. Rosengaerde hecht veel waarde aan vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat dit werk goed ondersteund wordt. We hebben daarom een goed vrijwilligersbeleid, inhoudelijke begeleiding van vrijwilligers, scholingsmogelijkheden en reist/onkostenvergoeding. Iedereen is welkom! Graag verbinden we jouw wensen en talenten met de vraag van de bewoners en cliënten van Rosengaerde.

 

Vrijwilligerswerk – waar en wanneer?
Er is veel verschillend vrijwilligerswerk in Rosengaerde (Dalfsen) en Het Anker (Lemelerveld). Ondersteunen bij het ontbijt, maaltijden bezorgen, helpen bij spelletjes of hulp bij het koken. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van activiteiten waarbij onze vrijwilligers van waarde zijn voor een ander. De tijdstippen waarop het werk verricht wordt hangt af van het soort werk. Zo kan er bijvoorbeeld ondersteuning gevraagd worden voor een ontbijtproject op een huiskamer. Maar ook voor het mede begeleiden van een avondactiviteit.

Voor ons is het belangrijk dat het vrijwilligerswerk past bij je persoonlijke agenda. De een kan meerdere momenten per week aanwezig zijn, terwijl de ander zich aan een maandelijkse taak wil verbinden. Ook willen we samen meerwaarde creëren: voor jou én voor de cliënt. Dat kan voor een korte periode zijn, zoals bijvoorbeeld bij werkzoekende vrijwilligers het geval is, of juist voor een langere tijd.

 

Ben je benieuwd welke vacatures we hebben? Of wil je een vrijblijvend en informatief gesprek over vrijwilligerswerk? Neem dan een kijkje op deze pagina.

 

Verkenningstraject – als u zich niet direct gewonnen geeft!
Lijkt het je wat, maar weet je nog niet goed welke taken het beste bij je passen? We hebben de mogelijkheid om een zogenaamd ‘verkenningstraject’ te doorlopen langs de afdelingen. Hierbij bieden wij je de gelegenheid om op verschillende plekken ervaring op te doen. Aan het eind van dit verkenningstraject kun je de keuze maken op welke plek je je nuttig wilt maken.

 

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home