Lettertype aanpassen A+ A-
Vrijwilligers

Voor ons geldt dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend is. Zodra u vrijwilligerswerk doet, wordt er op u gerekend. Dat geldt ook voor Rosengaerde. U vervult een belangrijke aanvullende taak voor onze medewerkers en voor de diverse doelgroepen in onze organisatie.

 

Vrijwilligerswerk – waar en wanneer?
Er zijn veel verschillende soorten vrijwilligerswerk in Rosengaerde (Dalfsen) en Het Anker (Lemelerveld).

 

De tijdstippen waarop vrijwilligerswerk verricht wordt zijn, gezien de diversiteit aan werkzaamheden binnen de organisatie, verschillend. Zo kan er bijvoorbeeld ondersteuning gevraagd worden voor een ontbijtproject op een huiskamer. Maar ook voor het mede begeleiden van een avondactiviteit.

 

Voor ons is het belangrijk dat het vrijwilligerswerk past bij uw persoonlijke agenda. Voor de ene vrijwilliger betekent dit meerdere momenten per week aanwezig kunnen zijn, terwijl een andere vrijwilliger zich aan een maandelijkse taak wil verbinden. Daarnaast willen we samen meerwaarde creëren: voor u en voor de cliënt. Dat kan voor een korte periode zijn (denk bijv. aan werkzoekende vrijwilligers) of juist voor een langere tijd.

 

Bent u benieuwd welke vacatures we hebben? Of wilt u een vrijblijvend en informatief gesprek over vrijwilligerswerk? Kijkt u dan op deze pagina.

 

Verkenningstraject – als u zich niet direct gewonnen geeft!
Er is ook een mogelijkheid om een zogenaamd “verkenningstraject” te doorlopen langs diverse afdelingen. Hierbij bieden wij u de gelegenheid om op verschillende plekken ervaring op te doen. Aan het eind van dit verkenningstraject kunt u bepalen waar u zich verdienstelijk wilt maken.

 

Interesse in vrijwilligerswerk buiten Rosengaerde?
We verwijzen u graag door naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl voor een actueel overzicht van al het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Dalfsen.

 

Het laatste nieuws
Besmetting met het coronavirus bij Rosengaerde
De gevolgen van het coronavirus worden met de dag ingrijpender. Ondanks de getroffen voorzorgsmaatregelen isLees meer...