Lettertype aanpassen A+ A-
Thuistechnologie

Naast het aanbieden van Personenalarmering hebben we bij Rosengaerde veel aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van thuistechnologie. Ook wel domotica genoemd. Plezierig thuis blijven wonen is een wens van velen, ook als je door ouderdom of beperkingen kwetsbaarder wordt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om extra passende zorg en/of ondersteuning te krijgen.

 

Maar voordat hierop een beroep wordt gedaan kunt u ook proberen zelf zoveel mogelijk in eigen handen te houden en uw eigen maatregelen nemen. Slimme technologie kan hierbij ook steeds vaker een oplossing zijn. Denk  aan afstandsbedieningen voor gordijnen, deuren en lichtbronnen, de apps (applicaties en slimme toepassingen) met gebruik van smartphones en tablets. De belangrijkste vraag is hierbij : “Welke oplossing is passend in úw situatie?” Bij de zoektocht daarnaar is wat hulp best handig. Daarvoor kunt u de Uitprobeerdienst Dalfsen benaderen. Dit is een samenwerkingsverband waar Rosengaerde onderdeel van uit maakt.

 

Wanneer u thuiszorg afneemt van Rosengaerde, kijken we samen hoe thuistechnologie u kan ondersteunen in uw zelfredzaamheid. U kunt denken aan ondersteuning bij het innemen van medicatie door de inzet van de Medido. De Medidio is een automatische medicijndispenser. Deze geeft een signaal zodra u uw medicatie moet innemen. Wanneer u het vergeet geeft het apparaat dit door aan uw mantelzorger of de thuiszorg.

 

Benieuwd naar wat we op het gebied van thuistechnologie voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home