Lettertype aanpassen A+ A-
Ondersteuning bij dementie

Dementie is zeer ingrijpend. Voor de dementerende zelf, maar ook voor iedereen in de directe nabijheid. Rosengaerde biedt ondersteuning in verschillende vormen en afgestemd op uw persoonlijke situatie.

 

Dat kan beginnen met advies en uitleg bij u thuis. Onze professionals geven u inzicht in het ziektebeeld en helpen de zorg en ondersteuning thuis zo goed mogelijk te organiseren. Als dat nodig is leveren onze wijkteams persoonlijke verzorging en verpleging bij u thuis. Zodat de dementerende zo lang mogelijk in zijn of haar vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

 

Psychogeriatirische verpleeghuiszorg

 

Wanneer verzorging in uw thuissituatie niet langer mogelijk is, biedt Rosengaerde een kleinschalige en beschutte woonomgeving. Waar psychogeriatrische verpleeghuiszorg geboden wordt. Veiligheid, structuur, rust en regelmaat zijn hier belangrijk.

 

Neem contact op met ons team van Klantadvies om te bespreken welke ondersteuning Rosengaerde u kan bieden.

 

Dagbesteding bij dementie

 

Onze ondersteuning bij dementie richt zich eveneens op dagbesteding. Dagbesteding voor dementerende ouderen wordt ook wel Dagbesteding Psychogeriatrie (PG) genoemd. Een (vast) dagritme, het ontmoeten van andere mensen en een zinvolle invulling van de dag kunnen mensen met dementie goed doen. En zeker niet onbelangrijk: het kan familie en mantelzorgers de nodige rust en ruimte geven om hun zware taak te kunnen blijven vervullen.

 

Rosengaerde biedt dagbesteding PG in een veilige, huiselijke omgeving met aandacht voor individuele wensen. We stemmen activiteiten ieders persoonlijke wensen en behoeften. Soms in een groep, maar ook individueel. Van muziek luisteren tot wandelen of gezellig samen koken.

Het laatste nieuws
Winternummer Rosenbabbel is uit
Het winternummer van de Rosenbabbel is er: ons informatieblad met verhalen van mensen die bijLees meer...