Lettertype aanpassen A+ A-
Casemanagement Dementie

Heeft u, of uw naaste, dementie of heeft u een vermoeden hiervan? Dan kunt u ondersteuning krijgen van een casemanager. Iemand die er is voor u en uw naasten.

 

Dementie is een ingrijpende ziekte die grote invloed kan hebben in het leven van u en uw naasten. De klachten ontwikkelen zich vaak langzaam en roepen veel vragen en onzekerheden op. Naasten zijn zeer betrokken en helpen waar mogelijk, maar soms is het moeilijk om alles te begrijpen rondom de ziekte. U kunt een beroep doen op een casemanager vanaf het moment dat er een vermoeden van dementie bestaat. De casemanager komt dan thuis met u kennismaken.

 

Een casemanager begeleidt, denkt mee, adviseert, regelt zorg en ondersteunt bij het maken van keuzes. Alles in goed overleg met de betrokkenen. Tevens inventariseert de casemanager aan welke vormen van ondersteuning en zorg u behoefte heeft. Indien nodig overlegt de casemanager met andere zorgverleners, zoals de huisarts of thuiszorg medewerkers.

 

De casemanager dementie kan ook veel betekenen voor de mantelzorger door overbelasting te signaleren, te voorkomen en/of te verlichten.

 

De casemanager van Rosengaerde, Irma Albers, helpt u graag verder. U kunt met haar in contact komen via het telefoonnummer van Rosengaerde 0529-431541 of het mobiele telefoonnummer 06-20034682.

Het laatste nieuws
Margot Seip nieuwe directeur bestuurder Rosengaerde
Met ingang van 1 januari 2021 heeft Stichting Rosengaerde een nieuwe directeur-bestuurder aangesteld.   VanafLees meer...