Lettertype aanpassen A+ A-
Casemanagement Dementie

 

Heeft u of uw naaste, dementie of heeft u een vermoeden hiervan, dan kunt u ondersteuning krijgen van een casemanager. Iemand die er is voor u en uw naasten. Een casemanager begeleidt, denkt mee, adviseert, regelt zorg en ondersteunt bij het maken van keuzes. Tevens inventariseert de casemanager aan welke vormen van ondersteuning en zorg u behoefte heeft.

 

Indien nodig overlegt de casemanager met andere zorgverleners, zoals de huisarts of thuiszorg medewerkers.

 

De casemanager dementie kan ook veel betekenen voor de mantelzorger door overbelasting te signaleren, te voorkomen en/of te verlichten.

 

Heeft u vragen heeft over dementie, de mogelijkheden van deskundige begeleiding, hulp in uw thuissituatie of ondersteuning voor mantelzorgers dan kunt u contact opnemen met het Netwerk Dementie IJssel-Vecht, zij adviseert u graag of wijst u de weg. Zij kennen de (thuiszorg) organisaties in Dalfsen, Heino, Kampen, Staphorst, Wijhe, Zwartewaterland en Zwolle die gespecialiseerd zijn in zorg en advies bij dementie.

 

Elke maandagochtend tussen 9.00 en 12.00 heeft de casemanager telefonisch spreekuur en kan zij uw vragen beantwoorden of u doorverwijzen naar de juiste organisatie of instantie. Het telefoonnummer is (038) 424 2010. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen.

 

De casemanagers van Rosengaerde zijn Rieke Jaspers en Annedien Warmink. U kunt met hen contact opnemen via het algemene telefoonnummer van Rosengaerde 0529-431541.

Het laatste nieuws
Geslaagde NLdoet voor Rosengaerde
Op vrijdag 10 maart deed Rosengaerde mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zowel in DalfsenLees meer...
Home