Uw eigen huis is uw thuis

En daar wilt u graag blijven wonen! Wij helpen u hier bij door ondersteuning op maat te bieden als u wél ergens tegenaan loopt.

Heeft u een hulpvraag, dan maken we kennis met elkaar in een persoonlijk gesprek. Met elkaar bepalen we welke ondersteuning passend is bij uw situatie. Wij betrekken vervolgens de beste zorgverleners met de juiste expertise. Hierbij kunt u denken aan individuele begeleiding, casemanagement dementie, huishoudelijke zorg of (gespecialiseerde) thuiszorg. Waar mogelijk wordt de zorg ondersteund door technologie, altijd met het doel om uw zelfstandigheid te behouden of te bevorderen. Tot slot biedt Rosengaerde een breed scala aan diensten, zoals dagbesteding en maaltijdvoorziening.

We werken met kleinschalige teams, zodat u onze medewerkers goed leert kennen. U ziet dezelfde gezichten, dat is wel zo prettig. Samen met onze wijkverpleegkundige kijkt u naar welke zorg u nodig heeft. Ook helpt de wijkverpleegkundige u met uw indicatie en het opstellen van het zorgplan. Verzorging en verpleging wordt vergoed vanuit uw basisverzekering, u hoeft hiervoor dus geen eigen bijdrage te betalen.

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) of Volledig Pakket Thuis (VPT) gaat om langdurige zorg en wordt daarom betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Om hiervoor in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig vanuit het Centrum Indicatiestelling Zorg. Voor Wlz-zorg betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage. Wilt u weten of de verschillende soorten zorg wel of niet vergoed worden? Neem dan contact met ons op, we kijken graag met u mee.

Thuiszorg aanvragen

Stap 1

Neem contact op

Neem contact met ons op via 0529-431541. Onze medewerker van de receptie brengt u in contact met de wijkverpleegkundige. De receptie is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Stap 2

Afspraak

Onze wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor een persoonlijk gesprek. Uw wensen en onze mogelijkheden worden uitgebreid besproken. Ook kijken we graag met u mee of er sprake is van een indicatie. Zo weet u waar u aan toe bent!

Stap 3

Start thuiszorg

Daarna starten we met de thuiszorg. We werken met kleine teams, zo leren we elkaar goed kennen.