Menswaardig ouder worden

Uw kwaliteit van leven staat voorop. Rosengaerde zet zorgtechnologie in om uw zelfredzaamheid, bewegingsvrijheid en veiligheid te verbeteren. Altijd met het uitgangspunt dat ouder worden op een menswaardige manier gebeurt.

We onderzoeken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn op het gebied van domotica en zorgtechnologie. Rosengaerde werkt op dit moment onder andere met personenalarmering, sleutelkluizen, beeldschermzorg, medido de slimme medicatie dispenser en de tovertafel. 

Personenalamering

Wat het inhoudt

Met personenalarmering kunt u met een veilig en vertrouwd gevoel in uw eigen omgeving blijven wonen. Dankzij deze technologie heeft u met één druk op de knop hulp binnen handbereik. Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Rosengaerde biedt in samenwerking met FocusCura professionele personenalarmering.  Deze systemen geven bij een mogelijke risicovolle situatie een seintje aan de centrale. De medewerker van de centrale maakt snel een inschatting van uw situatie en schakelt dan het thuiszorgteam in of, in het geval van een acute noodsituatie, de alarmdienst 112. Zo is de juiste zorg altijd dichtbij. Een fijn idee voor uzelf én voor de mensen om u heen.

Wat er geregeld moet worden

Als u een abonnement neemt op deze dienst, wordt bij u thuis een kastje aangesloten op uw vaste telefoonlijn. Bij het kastje hoort een draadloze zender die u als hanger om uw hals of als armband draagt. Met één druk op de knop van de zender roept u hulp in. Een voorwaarde voor het afnemen van personenalarmering is dat u beschikt over een sleutelkluis. U kunt deze zelf aanschaffen, let er dan op dat de sleutelkluis voldoet aan het veiligheidskeurmerk. U kunt ook via onze partner FocusCura een sleutelkluis aanschaffen.

Vraag hier een Sleutelkluis cKey Pin (Plus) van FocusCura aan.

Wat er vergoed wordt

Het verschilt per verzekering of u kosten vergoed krijgt. Bent u verzekerd bij Achmea? Achmea vergoedt mogelijk een deel van de kosten, in het aanmeldformulier vindt u hierover meer informatie. Onder Achmea vallen ook de labels Interpolis, FBTO, De Friesland, Zilverenkruis, Prolife, Avero, Agis en OZF.

Vraag hier Personenalarmering en/of een sleutelkluis van FocusCura aan.

Bent u verzekerd bij een andere maatschappij dan Achmea? Dan vindt u hieronder de juiste aanmeldformulieren. De kosten voor de alarmering en sleutelkluis vindt u in het formulier.

Vraag hier Personenalarmering cAlarm (Start/ Focus) van FocusCura aan.

Wlz-indicatie met VPT of MPT

Wanneer u een Wlz-indicatie met een Volledig Pakket Thuis (VPT) of modulair Pakket Thuis (MPT) heeft, dan valt het gebruik van de alarmering en sleutelkuis onder uw indicatie. Voorwaarde hierbij is wel dat u zorg ontvangt van ons thuiszorgteam.

Meer informatie

Onze klantadviseurs vertellen u graag meer over personenalarmering. Zij zijn te bereiken via de contactgegevens onderaan deze pagina.