20 februari 2024

Bezoek college B&W Dalfsen aan Rosengaerde

Dinsdagmiddag 13 februari heeft het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen een bezoek aan Rosengaerde gebracht.

Na ontvangst met koffie en thee hebben Rianne Mensink en Margot Seip verteld over de toenemende zorgbehoefte bij verschillende doelgroepen met dementie en hoe Rosengaerde inspeelt op alle ontwikkelingen in de zorg. Het uitgangspunt hierbij is dat een cliënt die zorg nodig heeft, zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Het motto ‘Het gewone leven bijzonder maken’ lichtte Margot toe aan de hand van de laatste ontwikkelingen in de nieuwbouw van het verpleeghuis. Na de presentaties is er van gedachten gewisseld over de thema’s die aan de orde kwamen.

Het college B&W bedankte Rosengaerde voor de warme ontvangst en het goede verhaal!

Op de foto staan van links naar rechts: Jan Uitslag, Rianne Mensink, Ruud van Leeuwen, Margot Seip, Erica van Lente en André Schuurman.

Meer nieuwsberichten

Wereldgezondheidsdag: Mijn gezondheid, mijn recht

Vandaag is het wereldgezondheidsdag. Al vanaf 1995 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie deze bijzondere dag. De datum staat gelijk met de oprichtingsdatum van de WHO (World Health Organization), door de Verenigde Naties op 7 April 1948. Een dag om stil te staan bij de volksgezondheid in het algemeen. Ieder jaar staat de dag in het teken van…

Lees meer

Nieuwbouw Rosengaerde bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het nieuw te bouwen zorgcentrum aan de Bronstijd in Dalfsen is bereikt. Donderdag 14 maart zijn rond het middaguur genodigden, medewerkers van Rosengaerde en Kuiper Bouw samengekomen om dit op de plek zelf te vieren.

Lees meer

Ontwapenende documentaire ‘Human Forever’

Op donderdag 29 februari heeft een werkgroep van Samen Vooruit een filmavond georganiseerd in de Stoomfabriek in Dalfsen. De avond werd gesponsord door zorgcentrum Rosengaerde, woonstichting Vechthorst, Bibliotheek Dalfsen en welzijnsorganisatie Saam Welzijn. Bezoekers hebben de documentaire ‘Human Forever’ gezien, een indrukwekkende film over leven met dementie. Na het bekijken van ‘Human Forever’ wisselden bezoekers…

Lees meer