31 oktober 2023

Nieuwbouw zorggebouw voor Rosengaerde feestelijk van start

Woensdag 25 oktober kwamen op de bouwplaats van Kuiper Bouw in Oosterdalfsen verschillende genodigden bijeen. Op de hoek van de Kampmansweg/Welsummerweg wordt namelijk een nieuw zorggebouw voor Rosengaerde gebouwd. Om dat te vieren werd een feestelijk moment georganiseerd. De aanwezigen waren direct omwonenden, medewerkers van Rosengaerde, institutionele investeerder Bouwinvest, vertegenwoordigers van de gemeente Dalfsen en verschillende betrokkenen van het project.

De officiële handeling vond buiten plaats, naast de bouwput waar inmiddels de contouren van het nieuwe zorggebouw al zichtbaar zijn. Bestuurder Margot Seip van Rosengaerde, wethouder Andre Schuurman van de gemeente Dalfsen, acquisitiemanager Monique Tetteroo van het Bouwinvest Dutch Healthcare Fund en algemeen directeur Bob Winters van Kuiper Groep sloegen op symbolische wijze vier palen in de grond. Daarna werd op de bouwplaats geproost en met enthousiasme nagepraat over het nieuwe woonzorgcentrum in wording.

Toekomstbestendige zorg

Op initiatief van Kuiper Ontwikkeling, hebben Kuiper en Rosengaerde enkele jaren terug de handen ineen geslagen. Samen hebben zij een plan ontwikkeld voor een nieuw, bovengemiddeld duurzaam zorggebouw in Oosterdalfsen. Hier komen straks 80 ouderen te wonen die een zwaardere zorgbehoefte hebben. Het gebouw is zó ontworpen dat hoog complexe zorg hand in hand samengaat met zoveel mogelijk autonomie en geborgenheid voor de bewoners. Zo wordt er bijvoorbeeld gekookt op de eigen woongroep en is er voor de bewoners veel ruimte om zich zelfstandig door het gebouw te verplaatsen.

Het nieuwe zorggebouw maakt onderdeel uit van het project Fibula, een kleinschalige buurt met woonruimte voor jong en oud. Hierdoor ontstaat een gemengde buurt met doelgroepen die elkaar kunnen aanvullen. Ramon Derksen, ontwikkelaar bij Kuiper Ontwikkeling zegt hierover: “Met de bouw van het zorgcomplex worden de eerste ideeën nu écht werkelijkheid. Fijn dat we in onze rol als ontwikkelaar mooie partijen bij elkaar hebben kunnen brengen die elkaar hebben gevonden in de visie en het gevoel als het om ouderenzorg gaat.”

Trotse partijen

Margot Seip, bestuurder van Rosengaerde, is zeer verheugd met de start bouw: “Hier staat een trotse bestuurder. Met de realisatie van dit zorggebouw zorgen we ervoor dat ouderen in Dalfsen de hulp krijgen die ze nodig hebben. Op een manier die past bij Rosengaerde –het gewone bijzonder maken – én de toekomstige zorgvraag. Hier hebben verschillende mensen binnen Rosengaerde en projectpartners zich bovengemiddeld voor ingezet. Daar wil ik graag mijn dank en waardering naar uitspreken.”

Dat trotse gevoel onderstreept Monique Tetteroo, acquisitiemanager bij Bouwinvest: “Wij zien dat nieuwe vormen van intramurale ouderenzorg in Nederland hard nodig zijn. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden schaarser omdat de Rijksoverheid de nadruk legt op de zelfredzaamheid van senioren. In onze rol als pensioenfondsinvesteerder in onder andere intramurale ouderenzorg, willen wij een bijdrage leveren aan deze belangrijke opgave. Met de verwerving van dit zorggebouw geven we hier actief invulling aan.”

Gelukkigste dorp van Nederland

In de tent op de bouwplaats, sprak ook Andre Schuurman, wethouder van gemeente Dalfsen de genodigden toe: “Met dit project wordt een mooie brug geslagen tussen diverse doelgroepen. Jong en oud komt naast elkaar te wonen en dit is een prachtig voorbeeld voor de toekomst. Deze visie op betrokkenheid en verbondenheid is kenmerkend voor Dalfsen. We zijn dan ook niet voor niets onlangs uitgeroepen tot het ‘gelukkigste dorp in Nederland’.”

Planning

De nieuwbouw van het zorgcomplex voor Rosengaerde is in oktober van dit jaar gestart. Naar verwachting vindt de verhuizing in het eerste kwartaal van 2025 plaats. Vanaf dat moment kunnen ouderen met een indicatie voor verpleeghuiszorg op deze nieuwe locatie gebruik maken van de kwalitatief hoogwaardige zorg van Rosengaerde.

Meer nieuwsberichten

We zijn trots!

Begin van het jaar zijn de externe audits certificering ISO 9001 geweest en we hebben een mooi rapport ontvangen. De auditor heeft gesproken met een cliënt, het management en met verschillende medewerkers van Rosengaerde.

Lees meer

Wereldgezondheidsdag: Mijn gezondheid, mijn recht

Vandaag is het wereldgezondheidsdag. Al vanaf 1995 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie deze bijzondere dag. De datum staat gelijk met de oprichtingsdatum van de WHO (World Health Organization), door de Verenigde Naties op 7 April 1948. Een dag om stil te staan bij de volksgezondheid in het algemeen. Ieder jaar staat de dag in het teken van…

Lees meer

Nieuwbouw Rosengaerde bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het nieuw te bouwen zorgcentrum aan de Bronstijd in Dalfsen is bereikt. Donderdag 14 maart zijn rond het middaguur genodigden, medewerkers van Rosengaerde en Kuiper Bouw samengekomen om dit op de plek zelf te vieren.

Lees meer