17 juli 2023

Nog te bouwen verpleeghuis Oosterdalfsen gekocht door Bouwinvest Healthcare Fund

Goed nieuws voor Rosengaerde. Het nieuwbouwproject voor het verpleeghuis in Oosterdalfsen is gekocht door Bouwinvest Healthcare Fund. Rosengaerde zal het gebouw exploiteren en dus de zorg aan de toekomstige bewoners verlenen. Bestuurder Margot Seip is verheugd met de verkoop: “Doordat Bouwinvest verantwoordelijk is voor de vastgoedinvesteringen en -risico’s, kunnen wij ons volledig richten op onze kerntaak: het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg.”

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft een groeistrategie en focust – naast verzorgd wonen en zorgcentra – op intramurale zorgvoorzieningen. Helma Spuls van Bouwinvest legt uit: “Het aankoopbeleid van het fonds richt zich onder andere op intramurale ouderenzorg, omdat deze vorm van zorg hard nodig is en tegelijkertijd schaars is geworden. De Rijksoverheid heeft de nadruk gelegd op de zelfredzaamheid van senioren, waardoor zij gestimuleerd worden om zelfstandig te blijven wonen in plaats van te verhuizen naar een verzorgingshuis. Dit heeft geleid tot een beperkte uitbreiding van intramurale voorzieningen. Dat maakte het een hele mooie kans voor het fonds om dit project aan te kopen.”

 

Ook de ontwikkelaar van het nieuwe zorggebouw kijkt met een goed gevoel naar deze stap. Ramon Derksen, ontwikkelaar bij Kuiper Ontwikkeling: “Het initiatief en de ontwikkeling hebben we samen met Rosengaerde opgepakt en nu maken we met Bouwinvest de concrete stap naar toekomstbestendige ouderenzorg in Dalfsen. Ik ben blij dat we voor dit mooie project fijne partijen bij elkaar hebben gebracht die eenzelfde visie en gevoel uitdragen als het om ouderenzorg gaat.”

 

Het nieuwbouwproject in Oosterdalfsen wordt gebouwd in 2024 en zal bovengemiddeld duurzaam worden opgeleverd. Het gebouw gaat bestaan uit 80 zorgwoningen, waar zwaardere zorg zal worden verleend door Rosengaerde.

Meer nieuwsberichten

We zijn trots!

Begin van het jaar zijn de externe audits certificering ISO 9001 geweest en we hebben een mooi rapport ontvangen. De auditor heeft gesproken met een cliënt, het management en met verschillende medewerkers van Rosengaerde.

Lees meer

Wereldgezondheidsdag: Mijn gezondheid, mijn recht

Vandaag is het wereldgezondheidsdag. Al vanaf 1995 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie deze bijzondere dag. De datum staat gelijk met de oprichtingsdatum van de WHO (World Health Organization), door de Verenigde Naties op 7 April 1948. Een dag om stil te staan bij de volksgezondheid in het algemeen. Ieder jaar staat de dag in het teken van…

Lees meer

Nieuwbouw Rosengaerde bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het nieuw te bouwen zorgcentrum aan de Bronstijd in Dalfsen is bereikt. Donderdag 14 maart zijn rond het middaguur genodigden, medewerkers van Rosengaerde en Kuiper Bouw samengekomen om dit op de plek zelf te vieren.

Lees meer