1 maart 2024

Ontwapenende documentaire ‘Human Forever’

Op donderdag 29 februari heeft een werkgroep van Samen Vooruit een filmavond georganiseerd in de Stoomfabriek in Dalfsen. De avond werd gesponsord door zorgcentrum Rosengaerde, woonstichting Vechthorst, Bibliotheek Dalfsen en welzijnsorganisatie Saam Welzijn. Bezoekers hebben de documentaire ‘Human Forever’ gezien, een indrukwekkende film over leven met dementie. Na het bekijken van ‘Human Forever’ wisselden bezoekers met elkaar van gedachten over het thema ‘leven met dementie’.

De aangrijpende film van Teun Toebes (auteur en humanitair activist) en filmmaker Jonathan de Jong laat zien hoe andere landen omgaan met dementie. De persoonlijke verhalen tonen op indringende en ontwapenende wijze wat we van elkaar kunnen leren en hoe het leven in de toekomst menselijker en inclusiever kan zijn. De film roept op om mensen met dementie een stem te geven en hen honderd procent deel te laten blijven uitmaken van de maatschappij.

Samen Vooruit is een initiatief van diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente Dalfsen. Door gezamenlijk op te trekken maken de organisaties de overstap van probleemoplossend naar preventief samenwerken. Binnen deze samenwerking is er een actieve werkgroep die zich richt op de samenwerking met inwoners met (beginnende) dementie. In deze werkgroep zitten leden van Vechthorst, Saam Welzijn, Carinova, Bibliotheek Dalfsen, de Kern en Rosengaerde.

Meer nieuwsberichten

Wereldgezondheidsdag: Mijn gezondheid, mijn recht

Vandaag is het wereldgezondheidsdag. Al vanaf 1995 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie deze bijzondere dag. De datum staat gelijk met de oprichtingsdatum van de WHO (World Health Organization), door de Verenigde Naties op 7 April 1948. Een dag om stil te staan bij de volksgezondheid in het algemeen. Ieder jaar staat de dag in het teken van…

Lees meer

Nieuwbouw Rosengaerde bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het nieuw te bouwen zorgcentrum aan de Bronstijd in Dalfsen is bereikt. Donderdag 14 maart zijn rond het middaguur genodigden, medewerkers van Rosengaerde en Kuiper Bouw samengekomen om dit op de plek zelf te vieren.

Lees meer

Gotink Catering zet maaltijdservice van Rosengaerde voort

Dinsdag 20 februari jl. tekenden Rosengaerde en Gotink Catering B.V. een intentieverklaring om Tafeltje Dekje per 1 oktober a.s. over te dragen aan Gotink Catering B.V.

Lees meer