5 november 2021

Rosengaerde tekent samenwerkingsovereenkomst voor bouw nieuw verpleeghuis

De zorgvraag groeit de komende jaren, ook in Dalfsen. Om hier goed op voorbereid te zijn, tekende Stichting Rosengaerde op vrijdag 5 november een samenwerkingsovereenkomst met SAOW Vastgoed BV (onderdeel van KuiperVastgoed te Arnhem) voor de bouw van een nieuw verpleeghuis. Het nieuwe verpleeghuis krijgt 80 plekken en wordt gebouwd in Ooster Dalfsen, op de hoek van de Kampmansweg en Welsummerweg.

Margot Seip, bestuurder van Rosengaerde, tekende de samenwerkingsovereenkomst. “We zijn blij dat we vandaag onze handtekening hebben gezet. Een nieuw verpleeghuis past in onze zorgvisie. Het is nodig is om de groeiende zorgvraag op te kunnen vangen. Als thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden we graag een prettige woonomgeving. We zoeken daarbij altijd naar een zo goed mogelijk aansluiting op de wensen van de cliënt. Met de bouw van dit nieuwe pand kunnen we dat aan meer Dalfsenaren bieden,” aldus Seip.

Van 57 naar 80

Op dit moment biedt het verpleeghuis van Rosengaerde aan de Pastoriestraat plaats aan 57 bewoners, het nieuwe verpleeghuis krijgt een capaciteit van 80 plekken. Het nieuwe gebouw wordt dusdanig ingericht dat het kan meebewegen met toekomstige ontwikkelingen. “Hierbij moet je denken aan modernere voorzieningen, maar bijvoorbeeld ook aan de vergroting van centrale ruimtes en de mogelijkheden om te recreëren in de directe omgeving,” legt Seip uit. “Het verpleeghuis wordt duurzaam opgezet, voorzien van klimaatbeheersing en huiselijk ingericht. Het wordt een gebouw voorzien van alle prettige, moderne faciliteiten en vooral een prettige woonomgeving voor onze mensen.”

Overige zorg blijft op zelfde locatie

De verpleeghuiszorg verhuist met de komst van deze nieuwe locatie naar Ooster Dalfsen. Woonzorgcentrum Rosengaerde blijft verder aan de Pastoriestraat gevestigd. Met de nieuwbouw van het verpleeghuis komen de huidige verpleeghuisplaatsen beschikbaar voor andere functies. De invulling hiervan wordt nog onderzocht.

Van ontwerp naar realiteit

Nu de samenwerkingsovereenkomst getekend is, start de ontwerpfase. Een projectgroep gaat aan de slag met het ontwerp. De oplevering van het nieuwe verpleeghuis wordt verwacht in 2024. “Een mooie stap vooruit,” aldus Margot Seip.

 

Foto: Rosengaerde ontving namens KuiperVastgoed een waardecheque voor een 10-jarige fruitboom, met het idee dat de toekomstige bewoners van het nieuwe verpleeghuis ook letterlijk de vruchten kunnen plukken van de samenwerking tussen Rosengaerde en KuiperVastgoed.

Meer nieuwsberichten

Nog te bouwen verpleeghuis Oosterdalfsen gekocht door Bouwinvest Healthcare Fund

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft een groeistrategie en focust – naast verzorgd wonen en zorgcentra – op intramurale zorgvoorzieningen. Helma Spuls van Bouwinvest legt uit: “Het aankoopbeleid van het fonds richt zich onder andere op intramurale ouderenzorg, omdat deze vorm van zorg hard nodig is en tegelijkertijd schaars is geworden. De Rijksoverheid heeft de nadruk…

Lees meer

Open brief – 20 juni

We moeten de ouderenzorg anders vormgeven met elkaar. De stapeling van financiële onzekerheden en het niet gecompenseerd krijgen van kostenstijgingen zetten ons klem. Dit zorgt voor een ongewenste vertraging van die veranderopgave. En dat terwijl we met elkaar al zijn gestart om de zorg voor ouderen in onze regio’s toekomstbestendig te maken. We geloven in…

Lees meer

Rosengaerde bedankt vrijwilligers met Indisch feest

De vrijwilligers genoten van een gevarieerd Indisch buffet, bereid en uitgeserveerd door medewerkers en leden van de Vrijwilligersraad van Rosengaerde. Na het buffet werd genoten van een lekker ijsje, natuurlijk met slagroom en exotische vruchtjes. Om het plaatje compleet te maken was Rosengaerde mooi versierd en draaide er op de achtergrond muziek met een Nederlands-Indisch…

Lees meer