Estelle

Sta open voor nieuwe ontwikkelingen

‘Ik ben verpleegkundige bij Zorg Thuis. In mijn functie staat zorg geven aan cliënten centraal. Ik begin mijn dag met de route die ik dan gekregen heb. Na mijn route houd ik mij bezig met overige taken, zoals het verwisselen van een katheter of het aanpassen van zorgplannen.

Daarnaast ondersteun ik de wijkverpleegkundige en ben ik een “sparringpartner” als een collega ergens tegenaan loopt. De grote doelgroep is wel de ouderenzorg, maar wij doen veel meer dan alleen ouderenzorg, we werken ook met veel jonge mensen. Om alle doelgroepen te kunnen voorzien van de beste zorg gaan we veel in gesprek met de collega’s onderling. We kunnen super veel van elkaar leren en zorgen samen voor het hele pakketje.

Humor en creativiteit

Je moet creatief kunnen handelen in de thuiszorg. Soms kom je in situaties waarin je het niet volledig voor elkaar hebt, dan moet je met een creatieve oplossing kunnen komen. Daarnaast moet je humor hebben, daar red je de helft al mee in de wijk! Dat komt ook door het dorpse denk ik. De wijkzorg verschilt per maand, dat is lekker afwisselend. Verder ben je zelfbewust en kun je op jezelf reflecteren: waarom heb ik het zo gedaan? Het leukste vind ik wanneer we als team iets voor elkaar krijgen voor de cliënt. Dat je als team op zo’n manier te werk gaat dat uiteindelijk het probleem van de cliënt opgelost is. Daar doe je het voor. De combinatie tussen het behalen van je eigen doelen en tegelijkertijd het meebewegen in het leven van de cliënt vind ik geweldig.

Tip

Mijn tip voor nieuwe collega’s? Bij Rosengaerde is erg veel mogelijk, maar dan moet je het wel bespreekbaar maken. Sta open voor nieuwe ontwikkelingen en ga ertegenaan!’