Esther

Durf actie te ondernemen

‘Ik ben nu bezig met de BBL-opleiding tot Verzorgende IG, daarvoor was ik werkzaam als helpende plus bij Rosengaerde. Mijn dag begint om 7 uur ’s ochtends, ik ga dan bij verschillende cliënten langs. Ik heb een duidelijk overzicht van de cliënten die ik moet bezoeken en de zorg die ik aan hen moet verlenen. Bij de meeste cliënten staan bepaalde dagen vast, denk aan vaste dagen waarop een cliënt geholpen moet worden met douchen. Nadat ik bij alle cliënten geweest ben, bespreek ik met mijn collega’s hoe het gegaan is en doe ik een overdracht. Naast mijn alledaagse taken komen er voor mij ook EVV-taken bij kijken. Samen met de cliënt en diens familie kijk ik hoe de zorg nog beter kan. De cliënt staat bij ons namelijk echt op nummer 1!

Om dit werk te kunnen doen moet je zorgzaam zijn, kunnen luisteren en initiatief durven te nemen. Als je merkt dat een cliënt niet goed wordt, dan moet je actie durven ondernemen. Hierin is het belangrijk dat je zelfverzekerd ben, maar daar groei je ook in tijdens het werk. Ik ben ook nog aan het groeien! Het leukste aan mijn werk vind ik het luisteren naar de cliënt. Ik was laatst bij een cliënt die erg van streek was over een beenwond. Ik heb toen de tijd genomen voor deze cliënt en dan merk je dat je hier veel voor terug krijgt. Daarnaast moeten wij soms de familie van een cliënt overtuigen wat het beste is voor de cliënt. Als zoiets uiteindelijk lukt maakt dat mijn dag direct goed.

Wisselende ziektebeelden

We werken met veel verschillende doelgroepen. Van jongere cliënten met een spierziekte of niet aangeboren hersenletsel tot een oudere cliënt. Doordat we verschillende doelgroepen hebben bij Rosengaerde, hebben we ook wisselende ziektebeelden. De wisselende ziektebeelden stimuleren ons om scherp te blijven en je eigen hersenpan constant aan te zetten. Dat maakt de thuiszorg echt heel erg leuk.

Korte lijntjes

Rosengaerde is een geweldig woonzorgcentrum en voor mij lekker dichtbij huis. In de thuiszorg is het vaak gezellig. Zo zijn we laatst met een groep collega’s naar Vrienden van Amstel Live geweest. Door dit soort activiteiten leer je jouw collega’s ook op een andere manier kennen.
Daarnaast zijn er bij Rosengaerde korte lijntjes. Van alle collega’s ken je het gezicht wel. Bij het management kan je makkelijk naar binnenlopen. Zo kan je gemakkelijk aan jouw leidinggevende vertellen wat je van een situatie vindt. Je wordt dan ook echt serieus genomen!

Tip

Mijn tip voor nieuwe collega’s: Word lid van de personeelsvereniging! Door de personeelsvereniging leer je veel van de organisatie kennen. En, durf vragen te stellen. Je krijgt veel op je bordje en je moet aan het begin veel nieuwe dingen leren. Sta open voor deze nieuwe dingen en weet dat collega’s jou altijd verder willen helpen.’