Univé Dalfsen

Vrijwilligerswerk doen in het dorp waar je werkt!

Univé is meer dan verzekeren alleen. De directie van Univé Stad en Land, waar Univé Dalfsen onderdeel van is, heeft alle 300 medewerkers daarom vier dagen beschikbaar gesteld om vrijwilligerswerk te doen. Sinds 2022 kiest iedere medewerker zelf hoe hij/zij een bijdrage wil leveren.

De medewerkers van Univé Dalfsen zijn ook op zoek gegaan naar een nuttige besteding van onze vrijwilligersdagen en hebben contact gelegd met de vrijwilligerscoördinator van Rosengaerde. Er was toen een tekort aan maaltijdbezorgers. Door een slimme constructie kunnen de medewerkers van Univé Dalfsen nu elke vrijdag maaltijden bezorgen in de dorpskern van Dalfsen!

Enige bekendheid met de maaltijdbezorging was er al, omdat de vader van één van de medewerkers al jaren deze taak met veel plezier vervult. En dat plezier hebben Mariaan, Chris en René ook gevonden. “De cliënten van Rosengaerde kijken uit naar je bezoek en bijna iedereen schiet je aan om een praatje te maken.” Sinds oktober 2022 zetten ze hun vrijwilligersdagen in voor de bezorging van de maaltijden en in die tijd is het nut van het bezoeken van de cliënten al bewezen! Zo hebben ze al eens een cliënt van een schaar kunnen verlossen die vast om haar vingers was komen te zitten en hebben ze een keer een cliënt gevonden die in haar woning was gevallen en niet meer op eigen kracht in de benen kon komen. Ze konden toen snel de nodige hulp inschakelen.

Wilt u ook met uw bedrijf of vereniging vrijwilligerswerk komen doen? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator, bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk@rosengaerde.nl. We bespreken graag de mogelijkheden!